Publicerad 2022-10-11

Färjestad floppade i Polen.

Förlust med 3–4 mot Krakow innebär att de missade gruppsegern i CHL.

Dessutom tvingades lagkaptenen Linus Johansson utgå skadad.

Efter att ha vunnit med 5–1 hemma i Karlstad för en vecka sedan åkte Färjestad på en oväntad förlust borta mot Krakow.

Det polska laget vann CHL-mötet med 4–3 i den sista omgången av grupp F. Det innebär att FBK gick miste om gruppsegern, som gick till tyska Straubing istället.

Linus Johansson skadad

Färjestad behövde vinna och tog ut målvakten med drygt fem minuter kvar och tvåmålsunderläge. Joel Nyström reducerade i powerplay, men närmare än så kom de alltså inte.

Dessutom tvingades lagkaptenen Linus Johansson, som toppar lagets interna poängliga i CHL, utgå redan efter några minuters spel. Johansson fick ett skott på insidan av höger knä och kom aldrig tillbaka i spel.

Möter Luleå på torsdag

– Vi vet inte så mycket mer än att han fick ett skott på sig som gjorde att han inte kunde spela vidare. Vi får checka av det hela mer under onsdagen och ta det vidare därifrån. Vi får hålla tummarna, vi behöver honom verkligen skadefri, säger FBK-tränaren Tomas Mitell till VF.

Marcus ”Lilliz” Nilsson spelade fram till alla tre mål och Färjestad är trots förlusten vidare till CHL:s slutspel. De möter Luleå i SHL härnäst på torsdag.

Ett reservbetonat Luleå slog Ålborg hemma med 2–1 efter förlängning. Fem juniorer plockades upp och två av dem stod för hemmalagets mål. Oskar Lundkvist, 18, gjorde 1–0 och Isac Hedqvist, 17, avgjorde.

– Det var ingen toppenmatch av oss. Tur att vi hade ungdomarna som gav oss två poäng, säger Isac Brännström, 24, efteråt.

Skellefteå vilade också en hel drös med spelare när man vann med 4–1 hemma mot Belfast efter att Filip Sandberg gjort två mål och en assist.

Frölunda vann med 7–4 hemma mot Grenoble. Storstjärnan Ryan Lasch, som har haft en trög start poängmässigt i SHL, fick det att lossa ordentligt med hela fem poäng, varav ett hattrick.