Erik Karlssons formbesked i segern

Publicerad 2019-11-26

NEW YORK. Erik Karlsson blir bättre och bättre.

Han stod för både mål och assist när San Jose krigade sig till en övertidsseger mot LA i natt – och stormar uppåt i backarnas poängliga.

Grundserien började inget vidare, vare sig för Erik Karlsson själv eller för San Jose som lag.

Men sedan andra i veckan i november har hajarna mumsat i sig byte efter byte – och som av en händelse har Erik Karlsson samtidigt börjat varva upp mot storform igen.

I natt, i Staple Center i Los Angeles, visade den 29-årige smålänningen klassen igen.

Först smackade han själv in ett rykande handledsskott när han knappa sex minuter in i första perioden fick utrymme i slottet – och en period senare drev han fram tre-mot-två-läget som slutade med att Timo Meier gjorde 2-0.

Erik Karlsson gjorde 1+1.

Därmed är ”EK65” nu uppe i sammanlagt 18 poäng och ligger – den sega starten till trots – på delad åttondeplats i backarnas poängliga.

Timo Meier hann för övrigt gör 3-0 också, men sedan kom Kings tillbaka. Adrian Kempe reducerade innan mittperioden var över och i tredje prickade även Dustin Brown och Anze Kopitar in varsitt mål – den senare på assist från Kempe.

Men i förlängningen såg gamle Patrick Marleau till att säkra segern åt gästerna.

Kors i både tak och golv – det GÅR att slå New York Islanders under ordinarie matchtid.

Anaheim klippte med en 3-0-seger av Long Island-lagets rekordsvit a’ 17 matcher med poäng i Honda Center i natt.

– Jag är besviken. Inte för att sviten sprack men för att vi trodde det skulle bli enkelt. Det blev det inte, säger coachen Barry Trotz.

Dallas Stars, däremot, verkar det helt omöjligt att besegra för tillfället.

Klingberg, längst till vänster.

De tangerade sitt klubbrekord med en sjunde raka seger i natt. 4–2 blev det mot Vegas hemma i American Airlines Center. John Klingberg var – i sin blott andra match efter lång skadefrånvaro – briljant och svarade för inte mindre än tre assist. Mattias Janmark hade en.

– Det är roligt. Vi har bra självförtroende och spelar som vi ska men det finns fortfarande saker att jobba på, säger ”Burger” till nhl.com.

Till sist trendar Nashville åt rätt håll igen. De lyckades i natt slå regerande mästarna St. Louis för andra matchen på ett par dygn – den här gången med 3-2 efter straffavgörande.

Calle Järnkrok och Filip Forsberg bidrog med varsin assist och den sistnämnde satte också en fin straff.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se