Trots det förlorade Brynäs, och nu talar allt för Färjestad.

– Nu gäller det att gjuta mod och tro på att vi kan vinna nere i Karlstad, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki till PPV.

Storspelar Färjestads Jonas Gustavsson höll nollan mot Brynäs – igen.

Statistiken talar sitt tydliga språk. Brynäs har inte vunnit i Löfbergs Lila Arena sedan 2002.

Så ska Brynäs ta sig till semifinal måste man göra något man inte lyckats med på sju år. Och efter gårdagens förlust måste man dessutom göra det tre gånger.

– Det är vi som för matchen, men det är beklagligt att vi inte gör mål, säger Ove Molin till PPV.

Och det var just Ove Molin som var närmast att hålla Brynäs kvar i matchen när han satte 1–2 en bit in i andra perioden. Men målet dömdes bort efter videogranskning och på reprisen ser man tydligt hur Molins klubba är över ribban när han slår in pucken.

Bjudning från Brynäs

– Domaren har nog granskat det, så han gör säkert rätt. Tråkigt annars, säger Molin.

I stället var det Färjestad som tog tillvara på sina målchanser, och 1–0-målet var en bjudning från Brynäs.

I stället för att spela säkert så valde Sebastian Lauritzen att dribbla på egen blå, något som Peter Nordström tog vara på när han snodde pucken som till sist hamnade hos Marius Holtet.

– Känns som att det hade varit ett slag under bältet (på Peter Nordström) om jag missat det läget, säger Holtet till PPV.

Med mindre än en minut kvar av andra perioden gjorde Martin Sevc 3–0 på ett tungt backskott, och samtidigt gick luften ur Brynäs, och Färjestad höll ganska enkelt undan och vann tillsist med 4–0 efter ett nytt mål av Marius Holtet i sista perioden.