Publicerad 2020-01-24

I två olika delar av hockeyallsvenskan höll AIK och Bik Karlskoga på att stå för varsin mäktig vändning.

Men lagens kvällar förstördes i förlängning.

AIK förlorade mot Västerås med 3–4 och Almtuna besegrade Karlskoga med 6–5.

AIK åkte på en tung smäll redan i första bytet hemma mot Västerås då Sebastian Benker gjorde mål på ett friläge. Strax därefter utökade Västerås ledningen.

Men AIK tog sig samman och med två mål i slutet av tredje perioden såg Stockholmslaget till att ta matchen till förlängning.

Men det blev ingen andra raka seger. I förlängningen klev William Wikman fram och förstörde kvällen för AIK när han satte avgörande 4–3.

Hämtade upp fyra mål

I toppen av tabellen var Bik Karlskoga nära att stå för en ännu större vändning hemma mot Almtuna. Hemmalaget låg under med 1–5 efter 34 minuter men när tre perioder hade spelats väntade förlängning.

Men upphämtningen förvandlades aldrig till en vändning. Tobias Liljendahl förstörde kvällen för Karlskoga när han satte avgörande 6–5 i förlängningen.

Även Mora var nära att vända ordentligt på sin match. Efter att ha legat under med 0–4 hemma mot Södertälje närmade sig Mora sakta men säkert.

Till slut blev det dock förlust med 3–4 efter att SSK:s målvakt Alexander Sahlin stått för en jätteräddning i slutet av matchen.

Kristianstad tog en viktig seger i jakten på att ta sig upp på säker mark. Efter tre raka förluster studsade nykomlingen tillbaka ordentligt mot Tingsryd.

Efter lite mer än halva matchen ledde Kristianstad med fem mål. Allt eftersom lossnade det dock för Tingsryd men underläget var för stort för att hämta ikapp och Kristianstad vann med 7–5.