Publicerad 2017-02-18

Seger igen för Luleå.

Då tokhyllar kaptenen Johan Harju lagets talang Einar Emanuelsson.

– Han kommer bli en fantastisk hockeyspelare, säger han till C More.

Efter en tung period har Luleå fått fart på grillerna och tog på lördagen sin andra raka seger hemma mot Frölunda.

Och det var med god hjälp från gästernas målvakt som norrlandslaget befäste sin position på slutspelsplats. Ställningen var 1–1 när Dan Bakala enkelt tappade pucken bakom mål och enkelt gav den till Anton Hedman som enkelt satte 2–1 i tom kasse.

Frölunda kom visserligen tillbaka till 2–2 genom Christoffer Ehn – men inte ens en minut senare höll sig 19-årige Einar Emanuelsson framme och gjorde 3–2.

Forwarden höll sig framme på Karl Fabricius fina framspelning och vräkte in pucken bakom Bakala som därefter hade spelat färdigt. Detta efter att ha släppt in tre puckar på 13 skott.

Hyllar lagkamraten

En som var imponerad över Emanuelsson var lagkaptenen Johan Harju, som också spelades fram av talangen vid sitt 1–0-mål.

– Man har ju sett honom i juniorligan hur han har dominerat där och han tar med det och står för samma spel här. Han vågar utmana, har fart under skridskorna, kan vrida bort motståndarna. Han kommer bli en fantastisk hockeyspelare, säger han till C More.

Matchen slutade 4–2, återigen tack vare en Emanuelsson. Dock inte Einar, utan storebrorsan Petter som mot ett passivt Frölundaförsvar satte sin egen retur bakom Johan Gustafsson.

Luleå har nu, tack vare Djurgårdens förlust mot Skellefteå, sex poäng ned till under strecket.