Publicerad 2019-09-22

Tillbaka i Timrå.

Tillägnad ett mäktigt tifo inför matchen.

Och efter den lämnade Jonathan Dahlén isen som matchvinnare i straffläggningen.

Hockeyallsvenskans tyngsta värvning – 21-årige forwarden Jonathan Dahlén inlånad från San Jose Sharks – gjorde tre poäng när Timrå vann säsongspremiären med 4–3 mot Vita Hästen. Nu i hemmapremiären blev det två – och den ena matchavgörande.

Detta då han före första nedsläpp mot Södertälje fick se fansens hyllning med ett stort tifo föreställande en jublande version av sig själv. Och en firande Dahlén skulle Timråsupportrarna få se mer av.

Men först hamnade hemmalaget i underläge – tio minuter in i den inledande perioden kom gästernas Hugo Gustafsson fri med TIK-målvakten Victor Brattström efter att en passning styrt lite via hemmaförsvarare, 19-årige centern var säker framför kassen.

Matchen till straffar

Kvitteringen dröjde till tredje och sista perioden, Dahlén noterades för assist när Albin Lundin satte 1–1 numerärt överläge. Sedan i ett nytt powerplay blev det 2–1 till Timrå – Jens Lööke med ett hårt skott några meter utanför kassen.

Södertälje kom tillbaka, förlängningen blev mållös och matchen gick till straffar. Där missade SSK första, TIK satte första, sedan satte SSK sin andra innan Dahlén snyggt lade in sin straff – och den straffen blev poängavgörande eftersom gästerna missade nästa.

3–2 efter straffar till Timrå som inlett hockeyallsvenskan med två raka segrar, och Dahlén står på fem poäng på två matcher.