Matchens avbröts – på grund av brandlarm

Publicerad 2019-09-25

Västerås jagade kvittering hemma mot Björklöven med tio minuter kvar.

Då gick brandlarmet och arenan utrymdes.

– Det kom lägligt, säger Björklövens Kristoffer Söder till C More efter att laget vunnit med 3–2.

Björklöven ryckte åt sig en 2-0-ledning borta mot Västerås genom mål av Pontus Andreasson och Kristoffer Söder.

Hemmalagets Isac Skedung reducerade sedan i den tredje perioden och inledde jakten på kvittering. Men med tio minuter blev det svart en kort stund innan brandlarmet började tjuta.

Matchen avbröts

Matchen avbröts tillfälligt, spelarna fick lämna isen och publiken utrymde arenan.

Efter en tids uppehåll kunde publiken återvända och pucken släppas på nytt.

I slutskedet tog Västerås ut målvakten, då prickade Björklövens Sebastian Selin den tomma kassen.

”Det kom lägligt”

Anthon Eriksson tröstmålade med fem sekunder kvar, men närmare kom inte hemmalaget.

– Vi var tillbakapressade, vi kunde gå igenom detaljer och samla nytt mod. Det kom lägligt, säger Björklövens Kristoffer Söder om avbrottet till C More efter matchen.

I och med 3–2-segern toppar Björklöven hockeyallsvenskan, på samma poäng som Timrå.