Matchfakta 6/2

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-06

MÅL NUMMER 45 Alex Ovechkin gratuleras av Tom Poti efter ännu ett mål från den ryske målkanonen.

NY Rangers-Los Angeles 2-4 (1-2, 1-1, 0-1)

Första perioden: 0-1 (10.10) Scott Thornton 5 (Michal Handzus, Peter Harrold), 0-2 (13.08) Brian Boyle 2 (Matt Moulson, Jeff Giuliano), 1-2 (17.50) Chris Drury 17 (Nigel Dawes, Paul Mara).

Andra perioden: 1-3 (09.18) Alexander Frolov 13 (Anze Kopitar, Patrick O´Sullivan), 2-3 (17.26) Sean Avery 5 (Brandon Dubinsky, Daniel Girardi).

Tredje perioden: 2-4 (01.21) Anze Kopitar 21 (Alexander Frolov).

Skott: 41-31 (6-16, 24-10, 11-5)

Utvisningar, NY Rangers: 6x2 min. Los Angeles: 2x2 min.

Publik: 18 200 (i Madison Square Garden)

Målvakter: NY Rangers: Henrik Lundqvist 87,1%, istid 59.08

Los Angeles: Jason LaBarbera 95,1%, istid 59.56

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Henrik Lundqvist, mv, NY Rangers - se ovan.

Matchen: Två unga spelare i Los Angeles såg till att laget nu har fem raka utan förlust mot NY Rangers. Kings-duon Alexander Frolov, 25, och Anze Kopitar, 20, gjorde båda varsitt mål och varsin assist i 4-2-segern i natt.

– De killar är riktigt bra. Skickligheten att hålla i pucken är på samma nivå som stjärnorna. De skyddar pucken lika bra som Jaromir Jagr gör. De kanske inte har samma offensiva kreativitet ännu, men de är fortfarande unga och utvecklas. De har massor av talang, sa Kings coach Marc Crawford och lagets unga matchhjältar.

Los Angeles, fortfarande jumbo i NHL, har nu sju segrar på de elva senaste matcherna.

– Även när vi hade vår åtta matcher långa förlustsvit (12-26 december) spelade vi riktigt bra, men vi förlorade flera matcher med ett mål. Vår tabellrad är inte snygg men laget visar karaktär och spelar riktigt hårt nu, sa förre SSK-spelaren Anze Kopitar till AP.

NY Rangers hade ett massivt tryck i den andra perioden, sköt 24 skott mot Jason LaBarbera i Kings-målet, men lyckades bara sätta en puck genom Sean Avery.

Sedan avslutade Anze Kopitar målskyttet genom att pricka in 4-2 bakom Henrik Lundqvist redan efter en dryg minut av den tredje perioden.

Boston-Buffalo 2-4 (1-1, 0-1, 1-2)

Första perioden: 0-1 (03.30) Daniel Paille 12 (Jason Pominville, Jochen Hecht), 1-1 (09.48) Per-Johan Axelsson 10 (David Krejci, Peter Schaefer).

Andra perioden: 1-2 (05.44) Thomas Vanek 15 (Drew Stafford, Brian Campbell).

Tredje perioden: 1-3 (13.54) Daniel Paille 13 (Jochen Hecht, Jason Pominville), 1-4 (18.27) Toni Lydman 2 (Dmitri Kalinin, Ales Kotalik), spel 5 mot 4, 2-4 (19.59) Mark Stuart 3 (Chuck Kobasew, Per-Johan Axelsson).

Skott: 32-28 (10-14, 11-5, 11-9)

Utvisningar, Boston: 5x2 min, 1x5 min. Buffalo: 2x2 min, 1x5 min.

Publik: 13 427 (i TD Banknorth Garden)

Målvakter: Boston: Tim Thomas 85,7%, istid 59.57

Buffalo: Ryan Miller 93,8%, istid 59.55

Per-Johan Axelsson, f, Boston 1, 1, 1, 2, +1, 17.35

Henrik Tallinder, b, Buffalo 0, 0, 0, 0, 0, 20.30

Matchen: Den hetare vilja avgjorde till Buffalos fördel och laget sänkte definitivt Boston i den tredje perioden när Daniel Paille med sitt andra mål för kvällen gjorde 3-1.

– Det var ett lag som var hungrigare än det andra. De kämpade för deras liv. De behövda komma tillbaka i racet och vi svarade inte tillräckligt bra, sa Bostons coach Claude Julien.

I och med segern har Sabres tagit nio poäng av tio möjliga poäng den senaste tiden och är nu fyra poäng efter just Boston på den sista slutspelsplatsen i Eastern Conference.

Matchhjälten Daniel Paille var förstås glad över sina två mål och lagets två poäng, men insåg att de behövs mer i framtiden också.

– Efter de två första matcherna på denna bortaturné visste vi att vi måste vinna i dag. Vi är inte på en play off.plats ännu så vi måste fortsätta vinna, sa Daniel Paille.

Per-Johan Axelsson noterads både för ett mål (hans tionde denna säsong) och en assist. Men “Pebben” satt också utvisad när Toni Lydman gjorde 4-1 med knappts två minuter kvar av matchen.

NY Islanders-Anaheim 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)

Andra perioden: 0-1 (02.36) Scott Niedermayer 3 (Chris Pronger, Teemu Selänne),, spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 0-2 (02.51) Todd Marchant 5 (Ryan Carter, Rob Niedermayer), 0-3 (07.34) Doug Weight 9 (Todd Bertuzzi, Francois Beauchemin).

Skott: 25-26 (8-8, 7-7, 10-11)

Utvisningar, NY Islanders: 6x2 min. Anaheim: 2x2 min.

Publik: 9 649 (i Nassau Coliseum)

Målvakter: NY Islanders: Rick DiPietro 88,5%, istid 60.00

Anaheim: Jean-Sebastien Giguere 100%, istid 60.00

Inga svenskar på isen.

Matchen: Teemu Selänne var tillbaka i mästarlaget Anaheim. Då försvann också laget trista måltorka. Drygt två minuter in i den andra perioden serverade Selänne och Chris Pronger pucken till Scott Niedermayer som satte Anaheim första mål på drygt två matcher.

– Givetvis skulle det vända. Alla visste att vi inte gjort mål på ett tag. Att göra mål gjorde att spänningen släppte lite och du går bara ut och spelar efter det, sa Scott Niedermayer till AP.

Selänne spelade i exakt 18 minuter av matchen och ser fram emot att få mer istid senare.

– Detta var en viktig seger. Förhoppningsvis blir det en vändpunkt för oss. Jag vill bli trött och vill fortsätta pressa mig själv och få bort all rost, sa Teemu Selänne.

Anaheim åkte snabbt vidare till Washington där de ska träffa presidenten George W. Bush i Vita Huset och mottaga gratulationer för förra årets seger i Stanley Cup.

– Det ska bli spännande. Jag har varit där ett par gånger tidigare, men presidenten var inte där då, sa Teemu Selänne.

Columbus-Washington 3-4 (2-0, 0-2, 1-1, 0-1)

Första perioden: 1-0 (17.35) Rick Nash 27 (-), spel 3 mot 5, 2-0 (18.16) Jason Chimera 9 (Michael Peca, Rostislav Klesla).

Andra perioden: 2-1 (13.34) Alexander Ovechkin 44 (Nicklas Bäckström), 2-2 (18.13) Alexander Semin 13 (Viktor Kozlov, Tomas Fleischmann).

Tredje perioden: 3-2 (04.02) Rick Nash 28 (Manny Malhotra), 3-3 (13.07) Tom Poti 1 (Brooks Laich, Jeff Schultz).

Förlängning: 3-4 (02.28) Alexander Ovechkin 45 (Tom Poti, Shaone Morrison).

Skott: 31-37 (10-16, 10-9, 6-10, 5-2)

Utvisningar, Columbus: 3x2 min. Washington: 4x2 min.

Publik: 14 450 (i Nationwide Arena)

Målvakter: Columbus: Fredrik Norrena 76,9%, istid 27.06

Columbus: Pascal Leclaire 95,8%, istid 35.22

Washington: Brent Johnson 90,3%, istid 62.24

Nicklas Bäckström, f, Washington 0, 1, 2, 0, -1, 20.58

Matchen: NHL:s målkung slog till igen. Alexander Ovechkin gjorde sitt 44:e och 45: mål för säsongen när han såg till att Washington tog två nya poäng i jakten på en slutspelsplats.

Först reducerade Ovechkin till 2-1 efter drygt 13 minuter av den andra perioden - assisterad av Nicklas Bäckström. Sedan avgjorde ryssen med att göra 4-3 halvvägs in i sudden death.

– Det har ingen betydelse vad det står i matchen - 2-0, 4-0 - du måste bara spela. Vi måste bara tro på oss själva, vi vet att vi kan vinna matcherna. Det här var en stor match för de unga killarna - vi håller på att växa upp, sa Alexander Ovechkin till AP.

Bortalagets coach var mäkta imponerad över lagets ryske superstjärna.

– Hans skott är dödligt, det där dragskottet han har. Jag har varit här i 32 matcher och skottet förvånar mig varje dag, sa Washingtons coach Bruce Boudreau.

Capitals är nu bara en poäng efter Atlanta och Carolina som ligger på slutspelsplatser i Eastern Conference.

Atlanta-Philadelphia 2-3 (0-1, 2-1, 0-1)

Första perioden: 0-1 (01-39) Mike Knuble 20 (Mike Richards, Simon Gagne), spel 5 mot 4.

Andra perioden: 1-1 (08.56) Ilya Kovalchuk 39 (Todd White, Niclas Hävelid), 1-2 (09.25) Mike Richards 22 (Daniel Briere), spel 5 mot 4, 2-2 (18.38) Eric Boulton 4 (Garnet Exelby, Chris Thorburn).

Tredje perioden: 2-3 (15.31) Steve Downie 4 (Scott Hartnell).

Skott: 25-36 (11-16, 8-12, 6-8)

Utvisningar, Atlanta: 7x2 min. Philadelphia: 3x2 min.

Publik: 15 082 (i Philips Arena)

Målvakter: Atlanta: Kari Lehtonen 91,7%, istid 58.51

Philadelphia: Antero Niittymäki 92,0%, istid 59.26

Tobias Enström, b, Atlanta 0, 0, 0, 0, +1, 23.52

Niclas Hävelid, b, Atlanta 0, 1, 1, 2, +1, 20.21

Matchen: Philadelphias förstemålvakt Martin Biron hade fem raka segrar inför Flyers möte mot Atlanta i natt. Men Biron fick inte vakta kassen utan istället fick finländaren Antero Niittymäki förtroendet - som alltid mot Atlanta.

Niittymäki har nämligen med nattens 23 räddningar och 3-2-triumf nu åtta (!) raka segrar mot Thrashers. På dessa åtta matcher har han bara släppt in totalt 13 mål.

– Marty har spelat riktigt bra hemma, men vi hade redan klart för oss att Niitty skulle stå i denna match. Han ser ut att spela sitt bästa spel mot Atlanta. Han var fantastisk, sa Flyers coach John Stevens.

– Det är någonting med denna byggnad. Jag gillar att spela här, sa Niittymäki om att vara i Philips Arena.

Steve Downie avgjorde matchen med sitt 3-2-mål med bara knappt fem minuter kvar att spela av den tredje perioden.

– Vi spelar bra på bortais. Vi vill fortsätta med det, sa Steve Downie till AP.

Montreal-Ottawa 4-3 (2-1, 2-0, 0-2)

Första perioden: 0-1 (02.42) Chris Kelly 9 (Antoine Vermette), 1-1 (12.11) Andrei Kostitsyn 16 (Tomas Plekanec, Alexei Kovalev), spel 5 mot 4, 2-1 (15.51) Tomas Plekanec 18 (Andrei Kostitsyn, Alexei Kovalev).

Andra perioden: 3-1 (08.14) Mark Streit 9 (Andrei Kostitsyn), 4-1 (10.00) Tomas Plekanec 19 (Alexei Kovalev, Mark Streit), spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 4-2 (02.43) Jason Spezza 20 (Randy Robitaille, Joe Corvo), 4-3 (07.46) Joe Corvo 6 (Jason Spezza, Wade Redden), spel 5 mot 4.

Skott: 26-29 (14-8, 8-9, 4-12)

Utvisningar, Montreal: 5x2 min. Ottawa: 6x2 min.

Publik: 21 273 (i Bell Centre)

Målvakter: Montreal: Cristobal Huet 89,7%, istid 59.57

Ottawa: Martin Gerber 84,6%, istid 58.43

Matchen: Tre spelare, en kedja, utmärkte sig mer än de andra i Montreal. Tomas Plekanec (två mål, en assist), Andrei Kostitsyn (ett mål, två assist) och Alexei Kovalev (tre assist) avgjorde när Canadiens på hemmais vann det heta Kanada-mötet.

– De killarna ha varit så bra. De bara flyger där ute. Jag är glad att jag själv inte behöver spela mot dem. De ser ut att hitta varandra över hela isen. De har en härlig kemi och skapar och sätter chanserna, sa Montreals back Mike Komisarek om sina lagkamrater.

I och med segern är Montreal nu bara en poäng efter Ottawa som både leder Northeast division och hela Eastern Conference.

– Vi vet alla att ingen litade på oss före säsongen. Vi skulle bara på 13:e eller 12:e plats just nu, men vi är där vi är och vi vet vad vi kan göra. Men vi ska inte bli kaxiga - det är säkert, sa Tomas Plekanec.

Daniel Alfredsson missade tredje raka matchen på grund av sin höftskada.

Toronto-Florida 0-8 (0-1, 0-3, 0-4)

Första perioden: 0-1 (06.31) Richard Zednik 11 (Steve Montador, Brett McLean), spel 5 mot 4.

Andra perioden: 0-2 (00.10) Nathan Horton 14 (David Booth, Jassen Cullimore), 0-3 (03.46) Olli Jokinen 26 (Richard Zednik, Brett McLean), 0-4 (08.19) Cory Murphy 2 (David Booth).

Tredje perioden: 0-5 (08.14) Steve Montador 4 (Cory Murphy, David Brine), 0-6 (13.49) Richard Zednik 12 (Brett McLean, Cory Murphy), spel 5 mot 3, 0-7 (14.49) Richard Zednik 13 (Brett McLean, Kamil Kreps), spel 5 mot 4, 0-8 (17.06) Brett McLean 6 (Olli Jokinen, Steve Montador).

Skott: 24-26 (13-7, 8-9, 3-10)

Utvisningar, Toronto: 5x2 min, 2x5 min, 2x10 min. Florida: 6x2 min, 2x5 min.

Publik: 19 430 (i Air Canada Centre)

Målvakter: Toronto: Vesa Toskala 73,3%, istid 28.19

Toronto: Andrew Raycroft 63,6%, istid 31.39

Florida: Tomas Vokoun 100%, istid 59.52

Anton Strålman, b, Toronto 0, 0, 2, 0, -2, 19.18

Mats Sundin, f, Toronto 0, 0, 0, 0, -1, 18.42

Matchen: Torontos största förlust denna säsong var ett riktigt bottennapp. Ingen vilja, ingen kamp och dåligt försvarsspel rakt av inkluderat båda målvakterna Vesa Tonskala och Andrew Raycroft (båda släppte in fyra mål vardera).– En skam att förlora på detta sätt på hemmais, sa Toronto-centern Matt Stajan.

Richard Zednik gjorde tre av Floridas mål och när Brett McLean gjorde 8-0 i slutet av den tredje perioden visade hemmapubliken sitt missnöje. Inte genom att bua - utan genom att applådera och hurra på Florida.

– Det var helt klart värre än att bua, sa Torontos coach Paul Maurice.

Alexander Steen saknades fortfarande i ett skadedrabbat Toronto.

Minnesota-Detroit 2-3 (1-1, 1-0, 0-1, 0-1)

Första perioden: 0-1 (09.58) Johan Franzen 10 (Tomas Kopecky, Andreas Lilja), 1-1 (11.10) Brian Rolston 20 (Mikko Koivu, Brent Burns), spel 5 mot 4.

Andra perioden: 2-1 (05.36) Pavol Demitra 11 (Pierre-Marc Bouchard).

Tredje perioden: 2-2 (18.40) Daniel Cleary 20 (-).

Förlängning: 2-3 (01.37) Brett Lebda 3 (Henrik Zetterberg, Daniel Cleary).

Skott: 26-38 (13-8, 9-13, 3-16, 1-1)

Utvisningar, Minnesota: 4x2 min. Detroit: 5x2 min.

Henrik Zetterberg, f, Detroit 0, 1, 4, 2, +1, 21.03

Matchen: Detroit blev mer eller mindre utspelat under de två första perioderna, men Minnesota hade bara en 2-1-ledning då.

– Vi var inte som Red Wings i de två första perioderna. Vi är ett bättre hockeylag än det, sa Detroits coach Mike Babcock.

16-3 i skott i den tredje perioden visar att Babcock hade rätt. Kvitteringen kom genom Daniel Cleary med bara 1.20 kvar att spela och i sudden death avgjorde Brett Lebda när han gjorde sitt tredje mål för säsongen efter en fin framspelning av Henrik Zetterberg.

– En besvikelse, men jag är verkligen glad på sättet som våra spelare agerade i hela matchen. Vi spelade hårt, riktigt hårt. Och vi fick en poäng, sa Wilds coach Jacques Lemaire.

Veteranen Dominik Hasek glänste i bortalagets mål och räddade 24 skott och har ännu inte förlorat mot Minnesota på tolv matcher.

– Vi kunde gjort fyra, fem mål. Han var fantastisk, vi hade många bra chanser, sa Kacques Lemaire om Hasek storspel.

Dallas-Vancouver 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (12.50) Markus Näslund 18 (-), spel 5 mot 4, 1-1 (16.40) Brenden Morrow 23 (Mike Ribeiro, Jeff Halpern).

Andra perioden: 2-1 (07.11) Jere Lehtinen 7 (Brenden Morrow, Mike Ribeiro), spel 5 mot 4, 2-2 (18.47) Markus Näslund 19 (Byron Ritchie).

Straff: 2-3 Brenden Morrow.

Skott: 34-24 (9-7, 12-7, 13-8, 0-2)

Utvisningar, Dallas: 2x2 min. Vancouver: 4x2 min.

Publik: 17 642 (i American Airlines Center)

Markus Näslund, f, Vancouver 2, 0, 5, 0, +1, 18.18

Matchen: Dallas kapten Brenden Morrow var matchen stora lirare. Under ordinarie tid kvitterade han först till 1-1 för att sedan assistera till Jere Lehtinens 2-1 i power play.

Markus Näslund kvitterade dock till 2-2 (hans andra för kvällen) och efter en mållös förlängning och fem straffomgångar steg Brenden Morrow fram igen.

Han satte sin straff (ribba in) bakom Vancouvers målvakt Robert Longo - blott andra gången som Morrow skjutit en straff i en NHL-match.

– Jag är usel på det under träningarna. Jag håller med om att det är spännande, men är inte min grej. Men när jag kallades upp för att skjuta så kände jag mig okej med det. Jag visste att jag ville skjuta högt, sa Brenden Morrow om avgörandet.

Nashville-Carolina 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

Tredje perioden: 1-0 ( 11.59) J.P. Dupont (Jason Arnott, Alexander Radulov).

Skott: 34-31 (12-13, 10-10, 12-8)

Utvisningar, Nashville: 3x2 min, 1x5 min. Carolina: 3x2 min, 1x5 min.

Publik: 18 568 (i Sommet Center)

Målvakter: Nashville: Chris Mason 100%, istid 60.00

Carolina: Cam Ward 97,1%, istid 59.11

Niclas Wallin, b, Carolina 0, 0, 3, 0, 0, 21.07

Matchen: En lång väntan på ett mål och ett avgörande i Sommet Center. Först efter tolv minuter spela i den tredje perioden kom matchen enda mål. J.P. Dupont slog till och överlistade Carolinas utmärkte målvakt Cam Ward.

Men bäst av alla i matchen var Nashvilles målvakt Chris Mason. Han räddade 31 skott och höll nollan för fjärde gången denna säsong.

– Jag såg pucken bra hela tiden och killarna såg till att jag såg den. Vi tog hand om returer och eliminerade alla andrachanser, sa Chris Mason till AP.

Matchen såg ett tag ut att brytas. En tornadovarning gick ut över Nashville och publiken uppmanades att inte lämna arenan.

– En domare kom fram till mig med nio minuter kvar att spela att vi kanske måste evakuera på grund av vädret, sa Nashville coach Barry Trotz.

Matchen spelades dock klart och publiken fick efter slutsignalen vänta ett tag till innan de släpptes ut i ovädret.

St. Louis-Tampa Bay 4-5 (1-1, 1-1, 2-3)

Första perioden: 0-1 (06.01) Paul Ranger 9 (Martin St. Louis, Dan Boyle), 1-1 (06.29) Brad Boyes 30 (Andy McDonald, Jeff Woywitka).

Andra perioden: 1-2 (06.55) Vincent Lecavalier 32 (Chris Gratton, Martin St. Louis), spel 5 mot 4, 2-2 (14.02) Eric Brewer 2 (Eric Brewer, Andy McDonald), spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 2-3 (04.25) Jason Ward 6 (Mathieu Darche, Filip Kuba), 2-4 (07.13) Craig MacDonald 3 (Paul Ranger), 2-5 (14.55) Nick Tarnasky 5 (Martin St. Louis, Vincent Lecavalier), 3-5 (15.04) Jamal Mayers 8 (Jay McClement, Lee Stempniak), 4-5 (19.37) David Perron 10 (Paul Kariya).

Skott: 25-24 (13-7, 6-8, 6-9)

Utvisningar, St. Louis: 1x2 min. Tampa Bay: 2x2 min.

Publik: 17 150 (i Scottrade Center)

Målvakter: St. Louis: Manny Legace 79,2%, istid 59.09

Tampa Bay: Johan Holmqvist 84,0%, istid 60.00

Johan Holmqvist, mv, Tampa Bay - se ovan.

Andreas Karlsson, f, Tampa Bay 0, 0, 1, 0, +1, 10.53

Matchen: Nu har Tampa Bay kommit på hur de ska vinna på bortaplan. I natt kom lagets femte raka bortaseger. Allt avgjorde när Lightnings gick från 2-2 till 5-2 i den tredje perioden. Visserligen kom St. Louis tillbaka något, men reduceringen till 4-5 kom för sent för att ge laget en realistisk chans till kvittering.

Johan Holmqvist räddade 21 skott i matchen och var nöjd efter hans femte seger på de sex senaste gångerna han fått förtroende som förstemålvakt.

– Jag tror vi har gjort det enklare på bortaplan. Mestadels försöker vi hålla spelet enkelt. Det är så vi måste göra det, sa Johan Holmqvist till AP.

Men Tampas coach John Tortorella var inte glad över lagets sista minuter då en klar ledning höll på att tappas.

– Du kan inte ens njuta av en seger. Det är bara äckligt, sa Tortorella.

Calgary-Phoenix 4-3 (0-1, 0-2, 3-0, 0-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (00.23) Peter Mueller 17 (Shane Doan, Joel Perrault).

Andra perioden: 0-2 (10.51) Peter Mueller 18 (Zbynek Michalek, Shane Doan), 0-3 (18.55) Peter Mueller 19 (Joel Perrault).

Tredje perioden: 1-3 (07.01) Dion Phaneuf 8 (Alex Tanguay, Adrian Aucoin), spel 5 mot 4, 2-3 (13.59) Dion Phaneuf 9 (Anders Eriksson, Jarome Iginla), 3-3 (19.52) Jarome Iginla 33 (Daymond Langkow), spel 6 mot 5.

Straff: 4-3 Jarome Iginla.

Skott: 38-23 (7-5, 13-7, 13-7, 5-4)

Utvisningar, Calgary: 2x2 min, 1x5 min. Phoenix: 3x2 min, 1x5 min.

Fredrik Sjöström, f, Phoenix 0, 0, 0, 0, +1, 11.12

Matchen: Efter att Phoenix Peter Mueller gett laget ledningen med 1-0, 2-0 och 3-0 under de två första perioderna trodde de flesta i Saddledome att hemmalaget var slaget.

Men inte. Då fixade duon Dion Phaneuf och Jarome Iginla en makalös Calgary-vändning. Phaneuf reducerade först till både 1-3 och 2-3.

Sedan kom Iginlas kvittering - bara nio sekunder kvar av den tredje perioden. Det var poängkungens första mål på elva matcher.

– Jag var självklart glad att se den gå in av flera orsaker. Jag försökte bara vända om och skjuta. Skotten som du inte tror på ska gå in, gör det ibland, sa Jarome Iginla till AP.

Till råga på allt avgjorde han sedan matchen i straffläggningen. Han var den enda av de sex skyttarna som lyckades få in pucken i mål.

– En stor seger och en härlig comeback, sa Calgarys coach Mike Keenan.