Varannan seger, varannan förlust. Vinnare på hemmaplan, förlorare på bortais.

Det verkar vara Södertäljes melodi just nu.

I kväll tog SSK tre viktiga poäng i streckmatchen hemma mot Modo, där George Sörensen spikade igen fullständigt.

Södertäljes form har varit rejält svajig på sistone.

Faktum är att på lagets sju senaste matcher inför kvällens drabbning hemma mot Modo, så hade SSK vunnit varannan match och förlorat varannan.

Det mest anmärkningsvärda var dessutom att alla de tre segrarna kommit på hemmais - medan de fyra förlusterna alla inträffat på bortaplan.

Sviten fortsatte – ny hemmaseger

Under måndagen fortsatte den sviten, då Södertälje hemmaslog Modo med 2–0 efter att ha förlorat senast borta mot serieledarna Timrå.

Ledningsmålet kom i den första perioden efter att Stefan Gråhns tryckt in sitt femte mål för säsongen, assisterad av Leksandslånet David Åslin.

Det matchavgörande målet, också det sista som passerade mållinjen den här matchen, kom genom lagets poängkung Christopher Bengtsson – med förflutet i just Modo.

Bengtsson gjorde sitt 16:e mål för säsongen när han rakade in pucken i nät på sitt andra returförsök 4.22 in i andra perioden.

Sörensen höll nollan

När halva mellanakten var spelad hade Modo flera jättechanser till en reducering. Först när Tim Wahlgren försökte sig på köksvägen, därefter ett riktigt bra powerplay – men George Sörensen i SSK-målet spikade igen.

Till slut blev det 25 räddningar på 25 skott, vilket innebar tre viktiga poäng för Södertälje i streckstriden.

I och med segern klättrar SSK förbi Modo, samt Vita Hästen och Oskarshamn, upp på slutspelsplats i tabellen.

För Modo däremot var detta tredje raka bortaförlusten.