Leksands kris fortsätter – femte raka förlusten

Uppdaterad 2019-01-04 | Publicerad 2018-12-02

Nej, det vill sig inte för Leksand.

Dalalaget förlorade hemma mot BIK Karlskoga med 2–5 – lagets femte raka nederlag.

– Jag förstår om fansen är förbannade, säger Leksands Tobias Forsberg till Hockeypuls.

Leksand och tränaren Leif Carlsson har mycket att fundera över.

Dalalaget förlorade med hela 1–5 hemma mot nästjumbon Tingsryd senast och var ute efter en trendbrott hemma mot BIK Karlskoga.

Men det blev ytterligare en förlust och laget har nu ett historiskt dåligt facit.

Leksand har nämligen aldrig tidigare förlorat fem raka matcher under ordinarie tid i hockeyallsvenskan, enligt twitterkontot domarna.se.

– Vi spelare måste se oss själva i spegeln. Jag förstår om fansen är förbannade, säger Leksands Tobias Forsberg till Hockeypuls.

Effektivt Karlskoga

18-årige Axel Bergkvist gjorde det enda målet mot Tingsryd i fredags, och hittade nätet även i dag då han gav Leksand ledningen i den andra perioden från sin backposition.

Men Karlskoga hann vända innan periodvilan genom mål av Jonatan Harju och Dennis Fröland. Effektivt värre då Leksand vann skotten i andra perioden med 13–3.

Kokkonen två gånger om

När Jesper Kokkonen sedan skrinnade sig fri och utökade ledningen till 3–1 i inledningen av tredje perioden blev uppförsbacken för stor. Av bara farten sköt Kokkonen sedan 4–1 till bortalaget.

Johan Porsberger reducerade med ett slagskott i powerplay med drygt sex minuter kvar, men närmare kom inte Leksand.

Juliuz Persson fastställde 5–2-segern med ett mål i tom bur.

Karlskogas formkurva pekar däremot rakt uppåt. Laget har nu vunnit sju av de nio senaste matcherna och ligger i skrivande stund tre poäng bakom Oskarshamn, som möter Västerås i dag med matchstart 17.30.

Jesper Frödén blev stor matchvinnare för serieledande AIK borta mot Västervik. Först gav han AIK ledningen då han lirkade in pucken köksvägen och sedan avgjorde han med sitt 2–1 mål i förlängningen.

Modo besegrade Almtuna med 3–0 på hemmais och har därmed tagit poäng i sju raka matcher. Ludvig Elvenes gjorde det matchvinnande 1–0-målet i inledningen av den andra perioden.

Tingsryd tog alla tre poäng hemma mot Karlskrona efter stor dramatik i slutminuten. Daniel Öhrn blev matchhjälte då han sköt 3–2 med endast 46 sekunder kvar av tredje perioden. Dessförinnan hade Filip Ahl hittat nätet två gånger om för hemmalaget.

Pantern bortavann mot Södertälje. Sebastian Dyk gjorde två mål mot sin gamla klubb, men det räckte inte mot Malmölaget som vann med 4–3.

Västerås går som tåget just nu. I kväll kom laget sjunde seger på de åtta senaste matcherna när topplaget Oskarshamn fick se sig besegrade med 3–1. Nu är nykomlingarna bara tre poäng bakom just Oskarshamn på andra plats.

Björklöven vann borta mot Vita Hästen med 4–3 efter förlängningen. Matchvinnare blev 19-årige Jacob Peterson som sköt hem bonuspoängen till Umeå.