Efter historiskt SHL-mål – IKO avgjorde i sista minuten

”Berts son” första 03:a att göra mål i SHL

Publicerad 2020-01-25

Skellefteås 16-åring Simon Robertsson blev SHL:s yngste målskytt i första perioden hemma mot Oskarshamn.

Där och då såg allt ljust ut för hemmalaget.

Men Oskarshamn hämtade upp tre underlägen och vann med 5–3 efter ett avgörande i sista minuten.

Skellefteå tog ledningen och Oskarshamn kvitterade. Det var matchens melodi i Skellefteå Kraft Arena – fram till sista minuten.

Då klev John Dahlström fram för Oskarshamn och avgjorde med 37 sekunder kvar. Till slut vann bortalaget med 5–3 efter att Johannes Salmonsson gjort mål i tom kasse.

– Det blev ett hopslag där och jag tänkte att det var mycket folk framför. Det var bara att damma till den och se vart den går, och så gick den in, säger John Dahlström till C More.

– Jag tyckte att vi hade tryckt på en del. Det var välförtjänt.

Robertssons första mål

Slutresultatet var inget som Skellefteås supportrar kunde glädjas åt, men första perioden hade åtminstone ett rejält glädjeämne. Då gjorde nämligen Simon Robertsson, mångårige tränaren Bert Robertssons son, sitt första SHL-mål i sin tredje match.

16-åringen stod rätt placerad framför mål när Niclas Burström hittade fram med en vacker passning. Robertsson kunde enkelt stöta in 2–1 för Skellefteå och sitt första SHL-mål i karriären.

– Första målet... jag vet inte vad man ska säga, det är mäktigt bara, säger Robertsson till C More.