HV bröt den dåliga bortatrenden

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-24

Men skön poäng för Timrå

Serieledarna HV 71 bröt förlusttrenden på bortaplan, men fick nöja sig med två poäng i en riktigt spännande kamp i Timrå där Jukka Voutilainen slog in 4–3 47 sekunder in i förlängningen.

Efter tre raka uddamålsförluster mot Brynäs, Skellefteå och Djurgården lyckades HV spela hem två poäng i Timrå.

HV 71 är elitseriens bästa lag i power-play – Timrå är jumbo i den ligan. Det var också segervapnet denna gång.

HV fick tre chanser att spela i numerärt överläge – efter 47 sekunder i överläge slog David Petrasek in 1–0, i tredje perioden dröjde det bara 19 sekunder innan Johan Davidsson prickade in 2–1 bakom Magnus Åkerlund.

Vuotilainen avgjorde

HV hade chansen att avgöra i slutminuterna då Martin Sonnenberg drog på sig två plus två minuter – men det var först i förlängningen när bara sekunder återstod av utvisningen som Jukka Voutilainen prickade in det avgörande målet.

Timrå lyckades däremot inte göra något mål vid de två tillfällen när HV-spelare sonade sina synder i utvisningsbåset.

Timrå bjöd verkligen upp till en riktigt bra kamp och skapade de flesta och farligaste målchanserna under matchen. Men som i så många tidigare matcher har Timråspelarna svårt att få in pucken i mål. HV-målvakten Andreas Andersson gjorde dessutom en toppinsats.