Superkedjan med Kiiskinen, Rosén och Gynge visade vägen – och nu lyfter smålänningarna i tabellen.

– Skönt, jätteskönt, säger Richard Gynge efter 4-2-segern borta mot Karlskrona.

Stämningen i omklädningsrummet var naturligtvis på topp.

Med bara en seger på de inledande fem matcherna var mästarna i rejäl brygga.

Men i desperat behov av poäng tog smålänningarna äntligen tre poäng i jumbomötet mot Karlskrona.

– Vi har stort tålamod. Vi startar matchen okej och har sedan ett par spetsspelare som kliver fram och levererar för oss, säger Växjös tränare Sam Hallam till C More.

Spetsen han syftade på bestod av Tuomas Kiiskinen, Robert Rosén och Richard Gynge.

”Efterlängtade poäng”

Efter en knackig och nervös inledning vaknade Växjös stjärnspelare i andra halvan av matchen.

Robert Rosén krutade in 1–2-målet i slutet av den andra perioden – och Tuomas Kiiskinen satte avgörande 4–1 10.31 in i sista perioden.

– Skönt, jätteskönt, konstaterade Richard Gynge som serverade till båda målen.

– Det var efterlängtade tre poäng i en match som vi vann fullt rättvist.

I och med segern, och Malmös förlust, lämnar Växjö jumboplatsen och klättrar i tabellen – upp till tolfte plats.