Publicerad 2018-11-24

Tionde gången gillt?

Nej, Växjö vägrar förlora hemma mot Skellefteå – Julius Junttila avgjorde med ett riktigt drömmål för Växjö.

– Vilken delikatess, säger experten Petter Rönnqvist i C More.

Vårens finalserie blev en enkel historia för Växjö som besegrade Skellefteå med 4–0 i matcher.

I säsongens första möte uppe i Skellefteå tog västerbottningarna dock revansch då man vann med 2–1 i oktober.

”En dröm som går i uppfyllelse”

Men nere i Vida arena har Växjö ett förkrossande facit lagen emellan. Dagens seger innebär att de regerande mästarna nu har vunnit tio raka matcher mot Skellefteå.

Jimmie Ericsson gav förvisso gästerna ledningen i första perioden men Jakob Heljemo reducerade kort efteråt.

Juniorens första SHL-mål.

– Det är riktigt häftigt! En dröm som går i uppfyllelse, ren glädje, säger Jakob Heljemo till C More.

Ett Kenta Nilsson-mål

Men matchens delikatess skedde i inledningen av den tredje perioden. Den nyspolade isen hade knappt hunnit torka upp innan Julius Junttila ryckte sig fri mot Mantas Armalis i SAIK-målet.

Då plockade han fram den välkända enhandsdragningen som de svenska hockeyfansen har fått njuta av i både VM 1989 och OS 1994.

– Vilken delikatess av Junttila, säger expertkommentatorn Petter Rönnqvist i C More och fortsätter:

– Ja, ni får nämna det själv, på Peter Forsberg eller Kenta Nilsson-manér.

Stjärnan klev av

Junttila var sedan med i förarbetet till Janne Pesonens vackra 4–2-mål som också blev slutresultatet.

– Små marginaler som avgör, vi bjuder på de två sista målen, säger Skellefteås Jonathan Pudas till C More.

Ytterligare en tung smäll för Skellefteå var att stjärnan Bud Holloway, som kommit igång efter en trög säsongsinledning, inte kom till spel i den tredje perioden. Detta efter en tackling av Peter Andersson som tog illa på kanadensaren i den andra perioden.