Oskarshamn tog tung bortaseger – efter drama

Publicerad 2019-09-19

Oskarshamn fortsätter att stå starka under sin första SHL-säsong.

Mot fullpoängaren Rögle tog man säsongens andra seger och Tex Williamsson höll klubbens första nolla i högsta serien efter att Rögle fått ett mål bortdömt i slutskedet.

– Det är helt sjukt att det inte är mål, säger Leon Bristedt i C More.

Bottentippade Oskarshamn fortsätter visa att man hör hemma på den högsta nivån.

I premiären borta mot Skellefteå visade man goda offensiva kvaliteter när man tog en pinne i övertidsförlusten, hemma mot Leksand tog man en stadig 4–1-seger och när man gästade fullpoängaren Rögle borta var det de defensiva kvaliteterna som gav resultat.

Rögle förde spelet men förutom ett bra läge för Dominik Bokk i första perioden så hade gästerna bra koll på läget. Ställningen var mållös även efter mellanakten och lagom till att Rögle började skruva upp offensiven i början av tredje kom Oskarshamnsmålet.

Leon Bristedt sänkte Markus Modigs med en armbåge i mittzon och i det efterföljande powerplayspelet kunde Joakim Thelin sätta sitt livs för SHL-mål.

”I mina ögon är det mål alla dagar”

Rögles forcering ökade i styrka och med målvakten uttagen kvitterade Leon Bristedt till 1–1 med bara minuten kvar. Men det målet fick inte stå kvar utan domarna bedömde att Tex Williamsson stördes i samma situation av att Dennis Everberg knuffade in en bortaback i Williamsson.

När Bristedt fick se bilderna på målet var han närmast chockad.

– Det är helt sjukt att det inte är mål, jag vet inte vad domarna ser där. I mina ögon är det mål alla dagar i veckan, säger han och fortsätter:

– Blåser man bort sådan mål med kamp framför kassen är det väldigt svagt. Jag hoppas bara att domarna kan regelboken.

Målvaktshjälten Tex Williamsson var av en annan åsikt.

– Det är helt rätt, de puttade in honom – han sätter sig rakt i ansiktet.

Oskarshamn är efter den tredje omgången tvåa i tabellen med sju poäng, två bakom Djurgården.