Seger med 4-2 tar laget än närmare playoffplatsen.

Leksands IF

Leksand fick en rivstart men Per-Erik Johnson som ny tränare. Men när han åkte på planerad semester så har det svajat lite mer.

Senaste hemmamatchen slutade med ett 1-6-debacle mot Oskarshamn.

– Man är arg och besviken på sig själv. Jag har bett laget om ursäkt, sa bland annat Jonas Frögren som drog på sig en utvisning i ett nyckelskede av matchen.

Tajt kring strecket

Men förlusten verkar ha tänt laget. Mot Pantern tog man greppet direkt. Tobias Forsberg gjorde 1-0 efter dryga sju minuter, assist till målet stod 16-årige Tom Hedberg för i sin andra A-lagsmatch.

Brock Montpetit utökade till 2-0 innan Patrik Blomberg reducerade till 1-2. Jon Knuts 3-1-mål i slutet av andra akten blev med facit i hand matchavgörande. Matchen slutade 4-2 efter att Jakob Karlsson tröstmålat och Viktor Amnér fastställt slutresultatet.

Leksand ligger efter segern tia på 43 poäng, bara en poäng från sjundeplacerade Vita Hästen.

Vita Hästen räddade upp ett underläge mot jumbon Sundsvall till seger med 4-2 efter en stark 3-0-period som avslutning på matchen.

Omgångens mest överraskande resultat stod Asplöven för när man bortabesegrade Oskarshamn med 2-1. Segerskytt blev Mikael Frycklund.

Serieledarna Tingsryd klarade bara av att få 1-1 efter full tid mot Mora. Sen följde en mållös förlängning och 13 missade straffar innan hemmalagets Eric Castonguay kunde avgöra matchen på den 14:e.