AIK slog Pantern.

AIK ångar på i hockeyallsvenskan.

I Skåne blev det seger, 7–1, mot Pantern.

Segern innebär att laget går upp i serieledning.

Efter segern mot Oskarshamn i seriefinalen senast hade AIK chansen överta serieledningen om resultaten gick lagets väg under kvällens hockeyallsvenska omgång.

Stockholmarna gjorde sitt och vann med 1–5 borta mot Pantern.

Christian Sandberg gjorde ledningsmålet och Daniel Muzito-Bagenda ökade på innan Calle Åsell skapade spänning genom att reducera i den andra perioden. Målet var Åsells första för säsongen.

Avgjorde i tredje

Men Muzito-Bagenda såg till att sätta 1–3 drygt två minuter in i den tredje perioden och när Anton Holm gjorde 1–4 var saken klar.

Jesper Frödén hann också med att skriva in sig i målprotokollet gånger två innan Christian Sandberg avslutade målkalaset med sitt andra – och matchens sjätte – mål.

Resultatet, 1–7, innebär att AIK går upp i serieledning i hockeyallsvenskan eftersom Leksand slog Oskarshamn med 2–1 på bortaplan.

Härnäst väntar Björklöven på hemmaplan för AIK.

För Pantern, som ligger kvar två placeringar ovanför det negativa kvalstrecket, blir nästa uppgift Leksand på bortaplan.