”Då blir det ett häftigt giftermål”

avMats Wennerholm

Roger Rönnberg har pressen på sig nu, efter 1–5 i Globen.

Den första riktiga smällen som hans Frölunda åkt på i det här slutspelet.

– Ja, vi har inte tränat så mycket på att ligga under i slutspelet. Nu måste vi bli duktiga på det också. Jag är besviken på att vi inte kan hantera det, säger han.

Roger Rönnberg var inte helt nöjd efter segern med 5–3 i Göteborg senast heller

– Så jag sitter inte här idag och är nöjd direkt, säger han efter smällen i Globen.

– Jag tycker vi börjar rätt så bra, men efter 2–0 och 3–0 tappar vi tålamodet som behövs för att spela en bra bortamatch. Vi öppnar upp oss totalt.

Ja, det var inte mycket att säga efter en match som Djurgården dominerade totalt efter halva matchen. Det kunde har runnit iväg ännu mer i slutet, då djurgådarna lekte sig mot slutsignal som slutade med att Axel Jonsson Fjällby försökte avsluta med en Foppa-fint i friläge.

En av få dragningar som INTE gick hem.

Men djurgårdstränaren Robert Ohlsson hyllade ändå sin matchvinnare.

– Ja, Fjällby gör två väldigt bra prestationer som blir lite avgörande. Först hans mål och sedan passning till Emil Bemström, säger han.

Sedan fortsatte han med att hylla publiken i Globen.

– Jag brukar få frågan om det är bra att spela i Globen eller inte, men när vi spelar bra och publiken är så här bra, så blir det ett häftigt giftermål. Det var en skön stämning och skönt för killarna att få göra en bra match inför den här publiken.

Ja, det var ingen som reste sig och gick hem den här kvällen, som senast då det blev 1–6 mot Färjestad i match 6 i semifinalen.

Tvärtom.

Publiken var en enda lång hyllningskör ända till slutet i en match som var avgjord redan i början av tredje perioden.

Nästa match spelas i Scandinavium på torsdag.