21.30: Ställ dina frågor om NHL till Ekeliw

Publicerad 2019-12-16

Vem har varit säsongens bäste NHL-svensk hittills? Till vilken klubb byts storstjärnan Taylor Hall bort? Vilken spelare har ligans bästa ”flow”?

Ställ dina frågor (redan nu!) till Sportbladets NHL-expert Jonathan Ekeliw, som sitter redo vid tangentbordet klockan 21.30 i kväll.

Följ ämnen
NHL

  • Jonathan Ekeliw
    16 dec 2019

    Nästan 400 frågor har trillat in. Jag hann inte ens svara på en bråkdel, men nu dags för mig att logga ut. Stort tack till alla som hängt med här – hoppas att det gav någonting, även om många intressanta frågor blev obesvarade.

  • 16 dec 2019

    Vad tror du krävs av Toronto för att de ska bli ett topplag igen?

    Göta

    ​Mer balans i lagbygget. Är nog lite väl offensivt nu. Rent konkret: Kanske byta bort Kasperi Kapanen exempelvis mot en back? Eller till och med Nylander? Överlag behövs det mer defensiv ”buy-in” från spelarna i laget. Roligare att anfalla än försvara, men behövs en stark defensiv också.

    Jonathan Ekeliw
  • 16 dec 2019

    Tjena! Seattle blir nästa stad att få ett NHL lag! En riktig idrottsstad. Vilken säsong är de med? Hur tror du det kommer att gå för dem? Hur funkar det med val av spelare? Vilka spelare tror du att de kan tänkas få dit? Det blir feta derbyn mot Vancouver!

    Simon

    Seattle kliver in i ligan säsongen 2021-2022. Vad laget kommer att heta blir offentliggjort i februari/mars, sägs det. De kommer att få exakt samma förutsättningar som Vegas när de tar sig in i NHL. En expansionsdraft där de får plocka en spelare från varje lag (som i sin tur får skydda ett visst antal spelare, de kommer inte att kunna plocka Connor McDavid exempelvis). Vegas gick ju till final sin första säsong... de tror jag knappast att Seattle kommer att göra, men expansionsdraft-formatet som Vegas fick utformades för att göra det nya laget mer konkurrenskraftigt än exempelvis Minnesota, Atlanta och Nashville, med flera, var för 20-25 år sedan, när de klev in i NHL.

    Jonathan Ekeliw
  • Jonathan Ekeliw
    16 dec 2019

    Nya uppgifter om utbytet för Hall: Förstarundaval i draften, ett ”villkorligt” draftval och en ännu icke namngiven talang, enligt TSN. Lär komma ännu mer konkreta uppgifter snart.

  • 16 dec 2019

    Vem tror du blir nästa svensk att slå igenom i ligan?

    Hj

    Apropå att Taylor Hall lämnar New Jersey nu öppnar det för en mer offensiv roll för Jesper Boqvist. Han har speeden, tekniken och spelsinnet. När han väl acklimatiserar sig till spelet i Nordamerika tror jag att han kan bli ett utropstecken!

    Jonathan Ekeliw

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Följ ämnen i artikeln