Stockholm Nord vinner TV-pucken efter stort drama

Publicerad 2023-11-05

Stockholm Nords dominans i TV-pucken är total.

Fjärde titeln på de fem senaste åren kom efter ett stort finaldrama mot Södermanland. Poängkungen Viggo Björck blev stor hjälte.

– Jag hann inte tänka så mycket men såg en lucka i gubbhörnet, säger han.

Det stod 3–3 efter ordinarie tid och det krävdes förlängning för att avgöra finalen.

Där blev Stockholms lagkapten och stjärna Viggo Björck stor hjälte när han distinkt sköt segermålet efter ett friläge.

– Jag var på väg att byta men så såg jag att Christian (Furuvik) i motståndarlaget komma på kontring och tänkte: fan, jag kan inte byta nu så då fick jag stanna kvar lite längre, berättar Björck.

Något som betyder att Stockholm Nord fortsätter att dominera TV-pucken med eftertryck. Segern var den fjärde på de fem senaste åren.

För Södermanland var det första finalen på 21 år och så nära en seger.

Lagen hade en helt motsatt väg fram till finalen. Stockholm Nord hade öst in mål i både kvart och semi medan Södermanland bara gjort två mål framåt –men å andra sidan inte släppt in något bakåt.

Södermanlands målvakt Hampus Flodqvist hade hållit nollan i 80 minuter, men i finalen fick han kapitulera efter drygt sex minuter.

Pax Kleffner pricksköt in ledningsmålet. Sedan turades lagen om att vara i ledningen fram till 3–3.

”Riktigt kul”

Och Södermanland öste på. Christian Furuvik utnyttjade ett friläge och gjorde 2–1, men Stockholm hann kvittera innan första perioden var över.

– Jag var inte så nervös som jag trodde jag skulle vara. Det var riktigt kul, säger Furuvik i en pausintervju.

Stockholms lagkapten Viggo Björck var inte lika nöjd:

– Slarvigt, lite för många dåliga passningar, men bra fart och snygga mål, säger Björck.

Andra perioden vara bara 38 sekunder ung när just Björck piskade in ledningsmålet, snyggt framspelad Marcus Nordmark.

Men Södermanland fortsatte att vara heta i numerärt överläge. Adam Andersson sköt 3–3 efter 6.40.

Men till slut fick turneringens poängkung Viggo Björck det sista ordet.

Hans 24:e poäng i turneringen:

– Roligt att lira och vi har många bra spelare, säger Björck.