Lundqvist utbytt när Rangers kördes över

Publicerad 2016-11-24

NEW YORK. Två dygn efter hemmaförlusten mot New York Rangers fick Pittsburgh gruvlig revansch – i Madison Square Garden.

De jagade Henrik Lundqvist ur kassen och vann med rungande 6-1.

– Det är en besvikelse, jag tyckte personligen det kändes väldigt bra i första perioden men sedan kom jag ifrån min gameplan, säger ”Henke”.

De var som varandras totala motsatser, matcherna mellan New York Rangers och Pittsburgh i måndags och i natt.

Då var det Rangers som låg under efter en period, men tog över i andra och vände och vann med 5-2.

I natt hade de ledningen efter de inledande 20, men i andra tog istället Pittsburgh över helt, vände och vann till slut med 6-1.

– Vi glömde matchen i måndags snabbt och kom ut med helt annan fart och frenesi idag och spelade som vi kan. Det var en av de bättre matcherna i år, säger Carl Hagelin när vi träffar honom efteråt.

Crosby kastade handskarna

Han tror att vändningen kom redan när lagkaptenen Sidney Crosby i första perioden slängde handskarna och gav sig på Rangers-backen Ryan McDonagh för att han hade sänkt unge kedjekamraten Conor Sheary med en brutal boarding.

– I den situationen visade verkligen vilken ledare han är, menar ”Hagge”.

För Henrik Lundqvist blev kvällen mindre rolig. Han höll tätt i första perioden, men släppte in fyra puckar inom loppet av tio minuter i mittperioden och byttes sedan ut.

– Det är en besvikelse, jag tyckte personligen det kändes väldigt bra i första perioden men sedan kom jag ifrån min gameplan, säger han.

– Jag måste titta på det här och se vad som blev fel och lära mig av det.

23 minuter utan skott

Det är fler i Rangers som får ta och försöka dra lärdom av nattens insats. Mellan slutet av andra perioden och slutet av tredje förflöt drygt 23 minuter utan hemmalaget avlossade ett enda skott mot mål.

Nämnde Crosby stod för två av gästernas mål och passerade därmed Patrik Laine och Michael Grabner i toppen av målligan.