Forsberg efter krossen: ”Är generande”

Publicerad 2019-11-08

NEW YORK. Vad hände?

Nashville hade just gjort 3–2 i andra perioden och såg ut att ha Colorado på gaffeln i Denver.

Då rasade allt. Avalanche vräkte in sex mål inom loppet av åtta minuter och vann till sist med 9-4.

– Det är generande. Ingen ska kunna göra nio mål på oss, säger målskytten Filip Forsberg.

Det är inte extremt ovanligt att även de bästa lagen har dåliga kvällar och får dyngstryk.

Men Nashville Predators kollaps mot Colorado i Pepsi Center i natt trotsade all logik.

De spelade bra och hade, knappa fem minuter in i andra perioden, just vänt 1-2-underläge till 3-2-ledning efter två kvicka mål av Filip Forsberg och Matt Duchene – bägge två framspelade av Viktor Arvidsson.

Sedan gick golvet, med ett chockerande brak, ur gästernas spel.

”Det här är generande”

Avalanche tog över och smällde in mål på mål på mål. Sammanlagt sex stycken inom loppet av åtta minuter. I samma period. Det är nytt klubbrekord för Preds – på fel sätt.

Till slut vann hemmalaget alltså med 9–4.

– Det här är ett stolt omklädningsrum och vi blev förödmjukade ikväll. Nu krävs rätt sorts reaktion i nästa match, säger lagkaptenen Roman Josi till klubbens hemsida.

Filip Forsberg är inne på samma tankegångar.

– Det här är generande. Ingen ska kunna göra nio mål på oss. Men det är vårt eget fel och vi måste rätta till det själva.

Andre Burakovsky gjorde ett av målen under Colorados regelrätta blitz i mittperioden och svarade också för en assist.

Efter två perioder mot Pittsburgh i Brooklyn hade de ledningen med 3-0, så det föreföll givet att mäktiga New York Islanders skulle ta sin elfte raka seger.

Men Penguins lyckades helt överraskande utjämna under en tung push i slutperioden – och vann sedan på övertid.

– Vi vet hur man håller ledningar, det har vi visat många gånger senaste året. Men nu blev vi passiva. Dåligt av oss, säger coachen Barry Trotz till nhl.com.

Nattens skräll ägde rum i United Center i Chicago, där Blackhawks – som kämpat i svår motvind senaste tiden – dammade till heta Vancouver med 5-2.

Elias Pettersson svarade för assist på ena Canucks-målet och Alex Edler på det andra, men det räckte alltså inte så långt.

Mellan Toronto och Vegas i Scotiabank Arena stod det 1-1 vid full tid – efter fina uppvisningar av bägge målvakterna Frederik Andersen och Malcom Subban.

Sedan kunde John Tavares avgöra på övertid – och därmed säkra coachen Mike Babcocks 700:e seger.

Philadelphia fortsätter vinna på hemmaplan. I natt slog de Montreal med 3-2. Sean Couturier satte avgörandet på övertid.

I bottenmötet mellan Ottawa och LA Kings var det Ottawa som vann med 3-2 efter förlängning. Där hette hjälten Jean-Gabriel Pageau.

Elias Lindholm, Rasmus Andersson och Mikael Backlund bokfördes alla för varsin assist i Calgarys 5-2-seger mot New Jersey hemma i gamla Saddledome.

Minnesota Wild var på väg mot en mirakelvändning i  San Jose under tidiga morgonen.

De låg under med 6-2 när tredje perioden inleddes, men 15.25 in i slutakten tryckte Jason Zucker in 6-5-reduceringen och sedan jagade gästerna desperat sista minuterna.

Sharks lyckades dock stå emot och tog därmed andra raka segern.

Marcus Sörensen gjorde ett av hemmamålen och svarade också för en assist, precis som Erik Karlsson. En assist hade också Joel Eriksson Ek för Wild.