Publicerad 2016-01-16

Två skador och en tappad trepoängare.

Färjestad åkte på smäll efter smäll i en het batalj med Linköping.

Färjestad BK

Det märktes att Färjestad och Linköping möttes i en holmgång bara för två dagar sedan. I en händelserik inledning så small det ordentligt flera gånger om. Redan efter 1,09 slarvade Sebastian Erixon med ett uppspel och Andrew Gordon tackade och tog emot med att sätta 0-1 fri med Lars Haugen.

Strax innan klockan tickat upp på fem minuter kom den första i raden av uppmärksammade tacklingar när Daniel Rahimi klev upp och satte en tackling på Färjestads John Persson. Persson blev liggande efter en smäll som såg ut att ta mot huvudet. Ole-Kristian Tollefsen blev vansinnig och ville ta en fajt med LHC-backen och stämningen blev inte mindre upprörd när det stod klart att Rahimi inte fick någon tid på botbänken.

Tränaren utvisad

Där hamnade i stället just Tollefsen knappa minuten senare för en armbågstackling på Jakob Lilja. Ett domslut som fick det att koka över på tränaren Tommy Samuelsson som drog på sig två minuter för ”abuse of official”.

– Självklart vill jag sätta prägel på matchen. Sådant händer, men det är ingen armbågstackling, säger Tollefsen som också tyckte Rahimis tackling var bra underhållning.

– Det sätter prägel på matchen, det är kul. Man ska få lov att tacklas, det är 8000 på läktaren och det är det här fansen vill se, säger han.

Rahimi fåordig

Daniel Rahimi var inte alls lika sugen på att prata om tacklingar.

– Jag vet faktiskt inte, jag tycker inte jag sträcker ut benen på något sätt. Hoppas det är lugnt med honom, säger han för att sedan helt byta fokus när C Mores kommentator Jörgen Larsson ville diskutera ännu en tackling.

Lagen gick till periodvila med 1-1 efter att Milan Gulas krigat till sig en puck mot Jonas Junland och sedan spelat fram Rasmus Asplund till kvitteringen.

LHC vände och vann

FBK gick upp till 2-1 innan nästa olycka var framme för hemmalaget. I mitten av tredje föll finske nyförvärvet Antti Tyrväinen illa över sitt egna knä och tvingades lämna isen med en befarad knäskada. Som om inte skadeeländet vore illa nog kvitterade LHC genom Garrett Roe med dryga fyra minuter kvar av matchen och sedan avgjorde i förlängningen genom Nick Sörensen.