Läck dedikerar första nollan till ”kärleken”

Svenskarna tog Carolina till seger

Uppdaterad 2018-03-21 | Publicerad 2017-02-25

Eddie Läck höll nollan.

Elias Lindholm och Viktor Stålberg gjorde var sina mål och Victor Rask passade fram till ett av dem.

Carolinas låg verkligen bakom 3–0-segern mot Ottawa.

”En natt jag aldrig kommer glömma”, skriver Läck på twitter.

Eddie Läck släppte inte in ett enda av Ottawas 34 skott på mål och utsågs till en av matchens bästa spelare. Det var första gången den här säsongen som Läck lyckades mura igen målet och den nionde gången i NHL-karriären, som han höll nollan.

Matchen var Läcks sjätte den här säsongen, då han varit borta från isen efter att ha drabbats av hjärnskakning under träning både i november och i januari.

Efter matchen skrev Hurricanes-målvakten på sin twitter att han dedikerar nollan till kärlek, jämställdhet och gemenskap. Temat för fredagskvällen var ”Hockey är för alla”, en månadslång kampanj av organisationen ”You Can Play” som jobbat mot utanförskap inom sporten sedan 2013 – och just den här månaden var svensken lagets ambassadör.

Det var i matchens andra period som de övriga svenskarna i Carolina glänste som mest. 2–0-målet kom från Elias Lindholm, som fick en passning nära vänstra målstolpen och satte pucken bakom Craig Anderson i Ottawas målbur.

Elias Lindholm framför mål i andra perioden.

Viktor Stålberg fastställde slutresultatet 3–0 i andra periodens sista minut, hans nionde mål för säsongen, efter en assist från Victor Rask.

Nytt mål av Backlund

Mikael Backlund gjorde Calgarys 2–1-mål i matchen mot Florida, som slutade 4–2. Det blev hans 19:e NHL-mål för säsongen.

Serieledarna tangerade rekord

Washingtons hemmasvit med fem gjorda mål eller fler stannade vid elva, men segerraden blir bara längre och längre. I natt hemmaslog de Edmonton med 2–1 och tangerade därmed klubbrekordet som ligger på 13 raka segrar på hemmaplan.