Idel segrar för svensklagen i CHL

Publicerad 2019-09-07

Förlust i Schweiz mot Ambri-Piotta senast.

Det såg länge ut som att en ny förlust var annalkande för Färjestad.

Då klev i stället Victor Ejdsell fram och ordnade 4–3 efter förlängning mot slovakiska Banska Bystrika.

Även Frölunda och Skellefteå vann i dagens CHL-ishockey.

Efter en 1–2-förlust mot schweiziska Ambri-Piotta hade Färjestad chansen att studsa tillbaka till vinnande spår – och därigenom också ta ett stort kliv på gruppspelsavancemang i CHL.

De lyckades med det till slut – men det satt långt inne borta mot Banska Bystrika från Slovakien.

Färjestad tvingades hitta kvitteringsmål tre gånger om under matchens gång för att ta den till förlängning.

Redde ut stormen

Sebastian Erixon och Marcus Nilsson lyckades hitta 1–1 och 2–2-kvitteringarna. Sent omsider, med knappt fyra minuter kvar av matchen, var det sedan Per Åslund som hittade ett 3–3-mål.

När Banska fick inleda förlängningsperioden i spel fyra mot tre efter en highsticking från Linus Johansson så såg det ett tag ut som att kvitteringarna inte skulle ge mer än en poäng.

Men ett decimerat FBK redde ut stormen, och drygt fyra minuter in i förlängningsperioden kunde Victor Ejdsell raka in matchpunkterande 4–3.

Viktig Frölundaseger

Frölunda, som på de inledande tre matcherna införskaffat sig ett lite mer prekärt läge än de redan nämnda SHL-kollegorna, tog tre blytunga poäng borta mot tjeckiska Mountfield. Max Friberg, Ryan Lasch, Julius Bergman och Johan Sundström stod för Frölundamålen i 4–3-segern – som gjorde att Frölunda passerar de tidigare gruppledande tjeckerna i tabellen med två omgångar kvar.

Skellefteå vann även de senare under kvällen – desto komfortablare med 4–1 borta mot Grenoble.