Färjestad vann toppkampen i Karlstad

Publicerad 2020-02-01

På förhand var det ett möte mellan poängkungar.

Det blev kämparnas match.

Till slut orkade inte Örebro stå emot. Victor Ejdsell blev matchhjälte när Färjestad vann med 3–1 (1–0, 0–1, 2–0).

Färjestad BK

Färjestad mot Örebro var en ishockeymatch mellan tvåan och trean i SHL-tabellen (inför omgången). Det var också en uppgörelse mellan ettan och tvåan i poängligan: Marcus Nilsson i hemmalaget mot gästernas Mathias Bromé.

Bromé ska spela Sweden Hockey Games för Tre Kronor men Nilsson har hittills inte imponerat tillräckligt på förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

Nilsson låg bakom Färjestads ledningsmål, som inte var rättvist men ändå ganska logiskt.

Örebro hade varit det klart bättre laget fram till att lagets kanadensiska back Aaron Irving fick sätta sig i utvisningsbåset i slutet av första perioden.

Färjestad är SHL:s bästa lag i numerärt överläge, inte minst tack vare Marcus Nilsson.

Den här gången placerade 28-åringen pucken på Per Åslunds klubba och 1–0 var ett faktum.

Färjestads Victor Ejdsell grattas sedan han gjort 2–1 mot Örebro.

Intensiv kamp

Bromé fick också chansen i ett par powerplay men utan resultat. Han tänkte kvickare när han bröt Johan Ivarssons passning i andra perioden men det Färjestadsmålvakten Arvid Holm var beredd på det snabba avslutet.

Ju längre matchen led blev det allt tydligare att det inte i första hand var lirarnas match.

Det var kamp och intensitet snarare än läckra dragningar.

När Örebro kvitterade i efterdyningarna av ett powerplay var det en av isens intensivaste spelare som slog till. Linus Öberg tog plats framför mål och när Max Lindholm fick fram pucken var det bara att slå in den, 1–1.

Ökade trycket

När lagen inte hade någon spelare i utvisningsbåset var Örebro – som vann säsongens två första inbördes möten – långt in i matchen lite vassare än hemmalaget.

Mitt i tredje perioden åkte Sakari Salminen sig fri och fick chansen att ge gästerna ledningen men Arvid Holm räddade.

Det var Örebros gyllene läge.

Mot slutet av matchen skruvade Färjestad upp trycket och fick ned gästerna i brygga i egen zon.

Med fyra minuter kvar skickade Victor Ejdsell in den matchavgörande 2–1-pucken i nättaket och sedan satte Gustav Rydahl 3–1 i öppen bur.