Tobias Forsberg

Mora samlar in pengar till Forsberg

avTomas Ros

LEKSAND. Hockeyfamiljen går samman för skadade Tobias Forsberg.

På lördag arrangerar moraiterna Jonas Westerling och Mikael Simons en välgörenhetsmatch där intäkterna går till Tobias Forsbergs fond för hans tillfrisknande.

– Klart jag kommer. Jag lider med Tobias och hoppas det här kan ge honom energi, säger före detta lagkamraten Joonas Rönnberg som tar båten från Finland för att spela matchen.

I slutet av december skadade sig Leksands-spelaren Tobias Forsberg svårt.

Han åkte med huvudet först in i sargen och blev skadad i nacken och i ryggen.

Just nu är han rullstolsburen och rehabiliterar för att kunna leva ett så drägligt liv som möjligt.

Efter att Forsberg gått ut offentligt med omfattningen av skadan har hockeyfamiljen visat sitt stöd.

Hjälp från oväntat håll

Agenten Mikael Reander och Tobias bror Johan Forsberg har startat en insamlingsstiftelse där behållningen används till att hjälpa den skadade leksingen.

Nu kommer hjälp från oväntat håll – Mora IK.

– När jag förstod hur allvarligt skadad Tobias var fick jag minnen från en välgörenhetsmatch för 20 år sedan i Mora. En kamrat till min bror skadade sig allvarligt och en match med en rad profiler spelades i Mora med bland annat Niklas Lidström. Nu vill jag göra samma sak för Tobias, säger Jonas Westerling, före detta Mora-spelare och ur-moring.

Det blir en match mellan före detta profiler i Mora och Leksand och alla intäkter tillfaller stiftelsen. Mikael Simons och Westerling har satt ihop två intressanta och meriterade gäng. Eller vad sägs om Patrik Ross, Joonas Rönnberg, Magnus Svensson, Niklas Eriksson och Tomas Jonsson.

– Jag hoppas att vi kan få ihop en halv miljon. Jättekul att driva igenom det här och alla ställer upp gratis. Vi får låna hallen av Mora IK och spelarna har sagt ja på löpande band, säger Jonas Westerling.

”Jag tar färjan över”

Bland annat kommer Tobias Forsbergs före detta finska lagkamrat, Joonas Rönnberg.

– Jag tar färjan över på torsdagen. Jag gör det här för Tobbe. Vi spelade ihop i fyra år och precis som Leksands klack sjunger så är han en krigare. Jag lider med honom och hoppas det här kan ge honom energi, säger Rönnberg.

Givetvis är Tobias Forsberg tacksam för alla fina tankar och aktiviteter.

– Det är självklart extra speciellt när något sånt här arrangeras i Dalarna då det alltid kommer kännas som ett hem för mig. Det är svårt att smälta att folk bryr sig så mycket och jag är så tacksam att folk tar sig tid och arrangerar något sånt här.

ARTIKELN HANDLAR OM