Kuemper höll nollan och fajtades

Publicerad 2019-11-17

NEW YORK. Arizona-målisen Darcy Kuemper var nattens artist i öknen.

Han höll nollan – och hamnade i sällsynt slagsmål med Calgary-kollegan David Rittich.

– Vilken kille. Han gör allt för oss, säger Oliver Ekman-Larsson med ett brett leende efter 3-0-segern.

Det var i slutet av andra perioden det brakade till ordentligt i mötet mellan Arizona och Calgary.

Hemma-keepern Darcy Kuemper blev irriterad när Matthew Tkachuk rappade till backen Jason Demers och tog tag i honom, varpå allmän kalabalik utbröt. Ögonblicket senare kom David Rittich ångande från andra sidan isen. Då vidtog något så – nuförtiden – sällsynt som målvaktsslagsmål.

– Ja, Kuemper slog för oss till och med. Vilken kille. Han gör allt, säger roade kaptenen Oliver Ekman-Larsson när han möter media efteråt.

Det var verkligen inte det enda han gjorde. Den 29-årige kanadensaren stoppade också 37 skott, höll nollan och säkrade säsongens hittills tyngsta triumf åt gedigna Coyotes.

– Han var helt otrolig hela säsongen, det är en ren fröjd att spela framför honom, fortsätter ”OEL”.

Carl Söderberg gjorde ett av målen – sitt sjätte för säsongen.

New York Islanders förefaller i det närmaste oslagbara för tillfället.

I nattens bortamatch mot Philadelphia låg de under med 3-0 efter två perioder, men kom lik förbaskat tillbaka och vann till slut på straffar.

Därmed har de tagit poäng i fjorton matcher i rad.

– Det finns väldigt mycket karaktär i det här laget, säger tvåmålsskytten Anthony Beauvillier till klubbens hemsida.

Oskar Lindblom stod för både mål och assist för hemmalaget och är med sammanlagt nio fullträffar tvåa i den svenska målligan.

I tungviktsmötet mellan Bruins och Capitals i Boston såg hemmalaget ut att gå mot 2-1-seger, men när en minut återstod kvitterade TJ Oshie – på assist från Nicklas Bäckström.

Samme Bäckström såg sedan till att sätta den straff som slutligen gav gästerna segern.

De stod för en betydligt värdigare insats än mot Tampa häromnatten, men det räckte inte för att New York Rangers skulle ta några poäng mot Florida Panthers i Sunrise. De fick stryk med 4-3.

– Panthers är svåra att spela mot. Vi hade våra chanser men de gjorde det hela tiden tufft för oss i egen zon, säger Henrik Lundqvist.

Vinsten var för för övrigt Florida-coachen Joel Quennevilles  900:e i NHL.

Buffalo-kaptenen Jack Eichel fullbordade ett hattrick i nattens segermatch mot Ottawa hemma i Keybank Center.

Rasmus Dahlin och Viktor Olofsson hade assist på två av målen.
Samtidigt begick Rasmus Asplund NHL-debut – och hyllades av coachen Ralph Krueger.

– Jag tycker han var outstanding. Han rörde på fötterna hela tiden, hjälpte oss att skapa chanser och spelade utan rädsla, säger tysken.

Victor Hedman prickade in sitt fjärde mål för säsongen, och spelade dessutom fram till ett, i Tampas hemmamatch mot Winnipeg, men det räckte inte. Gästerna vann med 4-3.

New Jersey Devils har, lite olyckligt, blivit blivit kända för att tappa ledningar i sista perioden den här säsongen.

I natt, i Bell  Centre i Montreal, blev det för en gångs skull tvärtom.

De låg under med 3-1 i slutet av andra, men kom tillbaka och utjämnade knappa fem minuter före slutsignalen. Sedan avgjorde Kyle Palmieri på övertid.