Osannolikt hattrick av Daniel Mannberg

Uppdaterad 2018-12-11 | Publicerad 2018-12-08

GÄVLE. Inte ett mål på elva månader.

Men i kväll lossnade det för Daniel Mannberg.

Brynäsforwarden spräckte säsongens målnolla och gjorde tre (!) mål när Brynäs vann med klara 5–1.

– Skönt bli av med den nollan, säger Mannberg till C More

Timrås mardrömssvit på bortaplan förlängdes ytterligare.

Nykomlingens enda bortaseger i SHL kom för över två månader sedan, den 4 oktober mot just Brynäs.

Sedan dess har Timrå radat upp nio matcher på bortais utan seger och 13–35 i målskillnad.

I kväll i Gavlerinken kom tionde raka bortaförlusten och målskillnaden är hemska 14–40.

Hemmalaget kunde till slut vinna med 5–1, efter tre mål av tidigare mållöse Daniel Mannberg.

Misslyckat byte

Jesper Boqvist gav Brynäs ledningen i slutet av den första perioden strax efter att Timrås Anton Wedin hade prickat stolpen.

Och när Timrå tryckte på i början av den andra perioden var det ett helt misslyckat byte som förstörde för gästerna. Daniel Mannberg kom fri och kunde skjuta säsongens första mål.

– Skönt bli av med den nollan, säger Mannberg till C More som skulle bjuda på betydligt mer.

Mannberg var inte speciellt överraskad över att han fick komma så fri:

– Nej, jag såg när jag var på väg in att deras backar var trötta och på väg bytta, jag kände tidigt att det skulle bli ett friläge.

Hattrick av Mannberg

Anton Wedin gav Timrå hopp inför avslutningen när han prickade in reduceringen i spel fem mot fyra.

– Vi har ett hyggligt utgångsläge ändå, men vi måste försöka få till lite längre anfall och vara lite intensivare i anfallszonen, säger Timråtränaren Fredrik Andersson till C More efter två perioder.

Men i stället för en Timråforcering kunde Brynäs utan några större problem spela av matchen. Den tidigare mållösa Mannberg gjorde ytterligare två mål när han först gjorde 4–1 på en retur och sedan 5–1 i öppen bur.

Senast 25-åringen nätade innan lördagens match? För elva månader sedan.