Tellqvist: ”Jag känner inte till Alex Schulmans bakgrund”

Publicerad 2018-01-09

Alex Schulmans debattartikel om JVM rörde upp känslor i hockey-Sverige.

I det senaste avsnittet av Aftonbladets podcast, Hockeystudion, pratar Mikael Tellqvist, Tomas Ros och Linus Norberg om fenomenet JVM – och ger mediaprofilen både rätt och fel.

– Turneringen har vridits upp några grader för mycket, menar Ros.

Det är den senaste veckans snackis.

Efter JVM-finalen – som Sverige brutalt förlorade mot Kanada i slutminuterna – valde mediaprofilen Alex Schulman att skriva en debattartikel om turneringen i Expressen.

Han menar dels att JVM inte är så viktigt som vi svenskar tror, och dels ifrågasätter han spelarnas känsloreaktioner.

Det är inte spelarnas fel att de gråter, det är ju vårt fel. Alla förväntningar som vi byggt upp. Hur kunde vi missförstå det här så till den grad? Hur kunde vi tro att det var så viktigt?” skriver Schulman bland annat.

”Fint att visa känslor”

Det är ett ämne som berört.

Och i det senaste avsnittet av Aftonbladets podcast, Hockeystudion, pratar Mikael Tellqvist, Tomas Ros och Linus Norberg om JVM:s plats och betydelse i samhället.

Tellqvist ger Schulman svar på tal.

– Jag tycker att det är fint att visa känslor. Det betyder att man bryr sig, jag har inga problem med att de står där och gråter, säger hockeyexperten och gamle målvaktsstjärnan, som själv skulle ha spelat JVM om det inte vore för en huvudskada han också berättar om i avsnittet.

– Jag känner inte till Alex Schulmans bakgrund, hur mycket idrott han har sysslat med. Men man blir engagerad i sporten, det är en passion. De här JVM-killarna har inte börjat spelat hockey för två veckor sedan, de har spelat sedan de var sex år gamla. De har haft drömmar och att sedan släppa in en puck med en och en halv minut kvar är hårt.

Får medhåll

Både Tomas Ros och Linus Norberg ger Schulman till viss del rätt i sak.

– Jag köper 20 procent, men många grejer har han helt fel i, säger Ros och utvecklar:

– Jag står inte här som en gammal gubbe och säger att vi ska lägga ner JVM, men jag kan tycka att det vridits upp några grader för mycket. Ett uppsnack på en timme, reportage på reportage. Läsarna vill tydligen ha det, men kanske har det blivit snedvridet att det är större än vad det egentligen är.

Norberg:

– Jag håller med honom (Schulman) om att det är vi svenskar som tagit JVM på för stort allvar. Jag har till exempel varit inne på nationernas största tidningar och det skrivs inte många rader om JVM.

LÄS VIDARE