AIK körde över Pantern

Publicerad 2018-10-10

AIK åkte på sin första hemmaförlust senast mot Leksand.

Det fick Pantern sota för i kväll.

Serieledaren körde över skåningarna i första perioden men vann till slut med knappa 3–2.

Leksand vann på Hovet i lördags efter straffar. Något som var AIK:s första hemmaförlust. Det var tydligt att stockholmarna inte accepterade två raka förluster.

Hemmalaget vann skotten med förkrossande 14-0 (!) i den första perioden och fullkomligen sköljde över Pantern.

Malmölaget hade svårt att hänga med.

Båda lagen missade sedan varsitt straffslag i mittperioden (Erik Nyström och Garry Nunn) innan hemmakaptenen Christian Sandberg stänkte in 3–0 och mer eller mindre punkterade matchen.

Trodde de flesta.

Men Pantern reducerade två gånger om. Först med nio sekunder kvar av perioden genom straffmissaren Erik Nyström och sedan sex minuter in i slutperioden.

Men trots en hel del chanser i kvitteringsjakten kom inte Pantern närmare och AIK säkrade tre poäng och fortsatt serieledning, tre poäng före tvåan Modo.

För övrigt AIK:s första trepoängare på fyra matcher.