Matchfakta 25/2

Anaheim-Chicago 6-3 (3-1, 1-1, 2-1)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-25

Första perioden: 1-0 (07.45) Teemu Selänne 4 (Ryan Getzlaf, Chris Kunitz), spel 5 mot 4, 2-0 (08.38) Ryan Getzlaf 21 (Corey Perry, Todd Bertuzzi), 3-0 (17.13) Teemu Selänne 5 (Ryan Getzlaf, Chris Pronger), spel 5 mot 4, 3-1 (18.11) Patrick Sharp 30 (Jason Williams, Jonathan Toews).

Andra perioden: 4-1 (02.27) Kent Huskins 4 (Chris Kunitz, Teemu Selänne), 4-2 (13.52) Patrick Sharp 31 (Jonathan Toews).

Tredje perioden: 4-3 (15.20) Brent Seabrook 8 (Patrick Sharp, Jonathan Toews), 5-3 (15.28) Teemu Selänne 6 (Chris Kunitz, Francois Beauchemin), 6-3 (16.12) Chris Kunitz 19 (Teemu Selänne, Samuel Påhlsson).

Skott: 28-32 (8-7, 8-12, 12-13)

Utvisningar, Anaheim: 7x2 min, 2x5 min. Chicago: 10x2 min, 2x5 min.

Publik: 17 174 (i Honda Center)

Målvakter: Anaheim: Jonas Hiller 90,6%, istid 59.58

Chicago: Patrick Lalime 84,2%, istid 41.05

Chicago: Corey Crawford 66,7%, istid 11.22

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Samuel Påhlsson, f, Anaheim 0, 1, 3, 2, +1, 19.28

Matchen: Teemu Selänne visar att han fortfarande håller. Den 37-årige finländare gjorde tre mål och två assist i nattens match. Det var 20:e gången i karriären som Selänne gjorde minst tre mål i en NHL-match och med detta hattrick passerade han nu Maurice ”Rocket” Richards och är nu 25:a i skytteligan genom tiderna med sina 546 NHL-mål.

– Jag visste att han hade 544 och det är ganska mycket. Det är den ende killen som jag visste hur många mål han hade. Så detta var speciellt. Det är en stor ära för mig. Jag vet vad Rocket Richards gjort för denna sport och för ligan, sa Teemu Selänne till AP.

Med Selänne tillbaka i laget har Anaheim ett fantastiskt facit med nio segrar på tio matcher. I natt stretade Chicago emot bra och reducerade till och med till 4-3 med knappt fem minuter kvar att spela. Men bara åtta sekunder senare slog Anaheims nummer 8 in sitt tredje mål och sänkte Chicagos sista hopp.

– Det Teemu gjort för vårt lag var precis vad vi behövde. Vi behövde mål. Han dök upp och producerade dem, sa Anaheims Todd Bertuzzi.

– Det har känts bra. Mina ben är tillbaka, min kropp är tillbaka och det är roligt att åka skridskor. Laget spelar också bra och det är det viktigaste, sa Teemu Selänne.

Edmonton-Colorado 3-2 (0-2, 2-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (00.27) Tyler Arnason 8 (Andrew Brunette, Marek Svatos), 0-2 (12.53) Ben Guite 9 (Joe Sakic, Wojtek Wolski).

Andra perioden: 1-2 (04.38) Sam Gagner 7 (Ales Hemsky, Joni Pitkänen), 2-2 (11.05) Curtis Glencross 8 (Kyle Brodziak).

Tredje perioden: 3-2 (07.29) Andrew Cogliano 10 (Robert Nilsson, Denis Grebeshkov).

Skott: 20-29 (6-11, 8-3, 6-15)

Utvisningar, Edmonton: 3x2 min, 1x5 min. Colorado: 2x2 min, 1x5 min.

Publik: 16 839 (i Rexall Place)

Målvakter: Edmonton: Mathieu Garon 93,1%, istid 59.58

Colorado: Jose Theodore 85,0%, istid 58.57

Robert Nilsson, f, Edmonton 0, 1, 0, 0, 0, 11.39

Matchen: Jos Sakic var tillbaka i Colorados laguppställning efter att ha missat 38 matcher på grund av sin bråckoperation. Men trots Sakic och att Avalanche lyckades få till en 2-0-ledning efter den första perioden förlorade laget.

Andrew Cogliano avgjorde drygt sju minuter in i den tredje perioden assisterad av den ende svensken på isen, Robert Nilsson.

– Vi kunde ha dunstat bort och låtit matchen glida ifrån oss. Men vi fick två riktigt viktiga mål i den andra perioden. Vi kämpade oss bara tillbaka och kände oss inte utspelade i den första perioden, sa Andrew Cogliano efter säsongens tionde mål.

Återvändande Sakic var inte heller alltför nedstämd - trots att 2-0 blev 2-3.

– Du kan inte tappa matcher som denna. Det som är bra för oss är att från och med nu möter vi lag från vår egen division och lag som vi måste komma i kapp och vi måste slå de lagen. Matcher som denna har du råd att förlora, sa Joe Sakic.

Colorado har förlorat sex av de sju senaste och är fyra poäng från en slutspelsplats medan Edmonton är ytterligare sju poäng efter.

Före nedsläpp hyllade 40 lokala ishockeyspelare som nyligen slog Guinness världsrekord i den längsta match som spelats. De lirade ishockey i 241 timmar i sträck…

NY Rangers-Florida 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)

Första perioden: 1-0 (07.53) Scott Gomez 14 (Brendan Shanahan, Fedor Tyutin).

Andra perioden: 2-0 (04.57) Marek Malik 1 (Martin Straka, Scott Gomez), 3-0 (06.12) Jaromir Jagr 17 (Sean Avery).

Tredje perioden: 4-0 (05.54) Nigel Dawes 10 (Marek Malik, Scott Gomez), 5-0 (09.32) Martin Straka 11 (Ryan Callahan, Chris Drury).

Skott: 29-23 (12-5, 11-9, 6-9)

Utvisningar, NY Rangers: 3x2 min, 2x5 min, 1x10 min. Florida: 4x2 min, 2x5 min, 1x10 min.

Publik: 18 200 (i Madison Square Garden)

Målvakter: NY Rangers: Henrik Lundqvist 100%, istid 60.00

Florida: Tomas Vokoun 82,8%, istid 60.00

Henrik Lundqvist, mv, NY Rangers - se ovan.

Matchen: Henrik Lundqvist hakar på Columbus Pascal Leclaire i flest antal nollor denna säsong. När Leclaire i går höll nollan (3-0 borta mot Montreal) för nionde gången kontrade ”Henke” i natt med sin åttonde nolla denna säsong.

Lundqvist räddade 23 skott, men sattes aldrig på riktigt tuffa test av ett lojt Florida som nu förlorat fyra av de fem senaste matcherna och tappat till en tolfte plats i Eastern Conference.

– De spelade med pucken, vi spelade utan den. Sett till deras arbetsinsats och skicklighet hade vi egentligen ingen chans, sa Floridas kapten Olli Jokinen till AP.

Ett av Rangers mål gjordes av backen Marek Malik. Det var tjeckens första mål denna säsong och trots det hördes spridda burop från hemmafansen till den minst sagt opopuläre spelaren. Men det skakade, som vanligt, Malik av sig.

– Det är mycket bättre att spela när laget spelar bättre. Ibland har vi alla lite problem, sa tjecken.

Phoenix-St. Louis 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Andra perioden: 1-0 (04.27) Zbynek Michalek 3 (Radim Vrbata, Steve Reinprecht).

Tredje perioden: 2-0 (12.03) Joel Perrault 7 (Keith Ballard, Steve Reinprecht).

Skott: 20-35 (5-18, 11-9, 4-8)

Utvisningar, Phoenix: 8x2 min. St. Louis: 6x2 min.

Publik: 14 845 (i Jobing.com Arena)

Målvakter: Phoenix: Ilya Bryzgalov 100%, istid 60.00

St. Louis: Manny Legace 90,0%, istid 57.51

Fredrik Sjöström, f, Phoenix 0, 0, 0, 0, 0, 09.56

Mathias Tjärnqvist, f, Phoenix 0, 0, 1, 4, 0, 16.02

Christian Bäckman, b, St. Louis 0, 0, 0, 0, -1. 14.17

Matchen: Ilya Bryzgalov har haft problem med Phoenix. De två gånger han mött Coyotes har de blivit storförluster. Men i natt räddade den ryske målvakten 35 skott och höll nollan för andra gången denna säsong och för fjärde gången i NHL-karriären.

– Du måste vara redo, inte bara inför första räddningen utan du måste vara redo så fort pucken är släppt. Det är fint när du får ledningen i matchen som vi fick. Matcher som denna med lite mål kan varje mål vara det sista målet, sa Ilya Bryzgalov.

Phoenix är nu tia i Western Conference bara tre poäng efter Nashville som håller den åttonde och sista slutspelsplatsen. Coyotes har vunnit 31 matcher denna säsong - mer än det gjorde under hela förra säsongen.

– Vi är med där i racet. Vi vet vad vi måste göra och hur många matcher vi måste vinna för att slå slutspel, sa Joel Perrault som satte 2-0-målet drygt 13 minuter in i den tredje perioden.

Washington–New Jersey 1–2 (0–0, 0–0, 1–1, 0–1)

Tredje perioden: 0–1 (7,38) Jamie Langenbrunner (11) (Paul Martin, Patrik Elias), 1–1 (2,46) Alexander Semin (19) (Alexander Ovetjkin, Nicklas Bäckstrom).

Fjärde perioden: 1–2 (4,10) John Madden (18) (Patrik Elias, Johnny Oduya).

Skott: 38–31 (15–6, 13–4, 10–18, 0–3)

Utvisningar, Washington: 4X2 + 1X5. New Jersey: 4X2 + 1X5.

Målvakter, Washington: Brent Johnson 93,5% istid 64,10.

New Jersey: Martin Brodeur 97,4% istid 64,10.

Nicklas Bäckström, f, Washington: 0, 1, 4, 0, +1, 21,08

Johnny Oduya, b, New Jersey, 0, 1, 0, 4, +1, 20,50

Matchen: New Jersey övertog förstaplatsen i öst tack vare John Maddens backhand med 50 sekunder kvar av förlängningen. Stor matchhjälte var annars målvakten Martin Brodeur som storspelade.

I Washington blev Alexander Ovetjkin mållös för femte matchen i rad, men han och Nicklas Bäckström spelade i alla fall fram till kvitteringsmålet.

Snäppet vassare blev dock Johnny Oduya som fick en assist till det avgörande målet.

Minnesota–Calgary 1–2 (0–1, 0–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (12,35) Daymond Langkow (25) (Jarome Iginla, Kristian Huselius) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–2 (13,52) Craig Conroy (9) (Owen Nolan, Marcus Nilson).

Tredje perioden: 1–2 (0,38) Mark Parrish (15) (Mikko Koivu) spel fem mot fyra.

Skott: 39–16 (8–5, 17–8, 14–3)

Utvisningar, Minnesota: 6X2. Calgary: 8X2

Målvakter, Minnesota: Niklas Bäckström 87,5% istid 58,31

Calgary: Miikka Kiprusoff 97,4% istid 59,59.

Kim Johnsson, b, Minnesota: 0, 0, 0, 0, –1, 21,43

Marcus Nilson, f, Calgary, 0, 1, 2, 0, +1, 12,30

Kristian Huselius, f, Calgary, 0, 1, 4, 0, 0, 19,12

Matchen: Divisionstoppmöte och finsk målvakts-match. Calagary vann med uddamålet och Miikka Kiprusoff överglänste Niklas Bäckström.

Minnesota vann skottstatistiken med hela 39–16, men Kiprusoff var i det närmaste omutlig. Därmed kunde också Calgary ta över ledningen i Northwest Division, något som givetvis kan bli oerhört viktigt i slutspelet.

Vancouver och Colorado är ju också med och slåss om förstaplatsen i den jämna divisionen.

– Det är galet. varenda match är livsviktig. Så här kommer det att vara resten av grundserien, sa Kiprusoff.

Calgary har nu fyra raka segrar och har dessutom fyra raka mot just Minnesota den här säsongen.

Pittsburgh–San Jose 1–2 (0–0, 0–0, 1–1, 0–1)

Tredje perioden: 0–1 (3,10) Jonathan Cheechoo (18) (Joe Thornton, Jody Shelley), 1–1 (10,02) Erik Christensen (9) (Sergei Gonchar, Jeff Taffe), spel fem mot fyra.

Straff: 1–2 Jeremy Roenick

Skott: 21–37 (4–14, 10–7, 7–11, 0–5)

Utvisningar, Pittsburgh: 5X2 + 1X10. San Jose: 2X2

Målvakter, Pittsburgh: Ty Conklin 97,3% istid 65.00

San Jose: Evgeni Nabokov 95,2% istid 64,26

Doug Murray, b, San Jose 0, 0, 2, 0, +1, 24,22

Matchen: Veteranen Jeremy Roenick fick sista ordet i det målsnåla mötet med Pittsburgh. Han satte den avgörande straffen som gav seger med 2–1.

För Penguins var det andra raka förlusten på övertid. Extra tungt med tanke på att det nu väntar en jobbig period med många bortamatcher.

Annars en rättvis seger där San Jose skapade de flesta chanserna, men Pittsburghs målvakt Ty Conklin höll kvar laget i matchen.