Ny torsk för Garpenlöv och Tre Kronor

Publicerad 2019-11-09

Johan Garpenlövs mardröm fortsätter i premiärturneringen Karjala Cup.

Enda trösten hittills är att fisk sägs vara nyttigt.

Torsk mot Tjeckien i torsdags och torsk igen mot Ryssland på lördagen - 4-5 efter straffar.

– Men jag är jättestolt över grabbarna som kom tillbaka i den här matchen, säger Johan Garpenlöv till Svt.

Efter fiaskot mot tjeckerna fortsatte Johan Garpenlövs uppförsbacke.

Det blev ny förlust, trots att ryssarna skickat vad som kan kallas ett b-landslag till Karjala Cup.

En match som förlorades efter en ny, svag öppning och en förstaperiod, där ryssarna tog ledningen med 2-0 och vann skotten med utklassningssiffrorna 15-5.

– Det är bara att hoppas att de slår av på takten, sa Svt:s expert Jonas Andersson om ryssarna efter den första perioden.

Ja, det blev bättre, men mest för att ryssarna tog tre utvisningar under de inledande tio minuterna i andra perioden och bjöd in svenskarna i matchen.

Det blev äntligen lite fart på det här svenska laget, som var det bästa Johan Garpenlöv kunde plocka ut till sin första turnering som huvudansvarig i båset.

”Garpens” första poäng med Tre Kronor

Svenskarna hämtade in ständiga tvåmålsunderlägen och till slut lyckade de kvittera i sex mot fem med lite drygt två minuter kvar.,

Och Johan Garpenlöv hade tagit sin första poäng som förbundskapten.

Men mer blev det inte.

Efter en orgie i straffmissar satte ryssen Nikita Sosjnikov avgörande straffen.

Och Johan Garpenlövs uppförsbacke forsätter.

Men han tog sin första poäng efter 4–4 när slutsignalen gick, efter stark coachning från båset.

Men den stora behållningen i den här matchen var Carl Klingbergs urläckra straff som betydde 1-2 i andra perioden. En specialare där den ryske målvakten Igor Bobkov gick på två skottfinter, innan Klingberg rundade honom och la in pucken i tom kasse.

Det skulle man kunna se hur många gånger som helst.

Klingberg brände krutet

Tyvärr hade Klingberg förbrukat sin bästa variant och brände två straffar när allt skulle avgöras.

Nu väntar hemmanationen Finland i den avslutande matchen på söndag.

– Vi måste bygga vidare vårt spel. Vi har varit lite sämre på olika saker i de här två första matcherna. Det måste vi förbättra och ta med oss till nästa match.

Stark debut också av Röglebacken Niklas Hansson. Han både kvitterade till 4–4 i slutminuterna och satte svenskarnas enda straff.