Skrällen Västervik utmanar om finalspel efter ny derbyseger

Publicerad 2017-02-24

Jubel i Västervik efter slutsignal.

Västervik älskar att spela Smålandsderbyn.

Med två mål såg laget skyttekung Olle Liss till att nykomlingen tog säsongens fjärde seger mot Oskarshamn.

– Vi går stenhårt för andraplatsen, säger matchvinnaren till CMore.

Inför 3 007 åskådare i ett hett Smålandsderby möttes Oskarshamn och Västervik med stora intressen kring streck i varsin ände av tabellen.

Hemmalaget Oskarshamn, som drömmer om att klättra upp till en plats i slutspelsserien, fick en drömstart med 1–0 redan efter 37 sekunder genom Victor Svensson.

Men derbyt tog trots den fina starten aldrig riktigt fart under första perioden.

Skyttekungen slog till

Västervik, som å sin sida drömmer att klättra upp och att ta en av de två platserna i den hockeyallsvenska finalen, kom in i derbyt när lagets skyttekung Olle Liss svepte in 1–1 med ett handledsskott (25.46) i början av andra perioden.

Samme Liss tryckte in 2–1 halvvägs in i tredje perioden (51.11) i spel fem mot fyra efter passning från Conny Strömberg.

Därmed tog överraskningen och nykomlingen Västervik sin fjärde av fyra möjliga derbyvinster mot Oskarshamn.

– Vi går stenhårt för andraplatsen, men vi behöver lite hjälp med andra resultat också, säger Olle Liss till CMore.

Segern för Västervik gör att man ”bara” är fyra poäng efter tabelltvåan Karlskoga, som dock har en match mindre spelad.

”Kan hota alla”

– Sista perioden var det inget snack. Vi gick ut och spelade stabilt. Oskarshamn var nervösa och började sprida puckar, säger Liss.

– Det känns förbannat bra. Vi är ett jävligt starkt gäng. Det är väldigt skönt.

Västervik har överraskat Hockeysverige och ingen vet riktigt var det slutar. Nykomlingen kan fortfarande nå andraplatsen bakom Mora och nå allsvenska finalen, som kan leda till direktkval till SHL.

– Vi får se hur långt det räcker. Det ser väldigt bra ut just nu. Kan vi pricka formtoppen till ett slutspel så kan många lag få svårt mot oss, säger Olle Liss.

Inte bara Västervik har vittring på andraplatsen i hockeyallsvenskan efter redan klara seriesegraren Mora. Pantern tog en mycket viktig bortaseger mot Tingsryd där Dennis Svensson blev matchvinnare med 4–3-målet fyra minuter före full tid.

Pantern är därmed tre poäng bakom Karlskoga. Västervik har fyra pinnar upp till andraplatsen.

Karlskoga möter Modo i Örnsköldsvik under lördagen.