Näkyvä hyllades i Örebro efter cancerbeskedet

Publicerad 2020-02-15

I onsdags meddelade Örebro att Kristian Näkyvä har drabbats av testikelcancer och inför matchen mot Skellefteå hyllades 29-åringen i Behrn Arena.

Men Skellefteå vann med 4–2 och fick se Joakim Lindström bli målskytt i sin 500:e grundseriematch.

I torsdags opererades Kristian Näkyvä för testikelcancer och Örebro räknar inte med att backen spelar något mer resten av säsongen.

Under lördagskvällen spelade Örebro sin första hemmamatch sedan beskedet om Näkyvä och då hyllades han stort.

Publiken slöt upp i stående ovationer och hemmasupportrarna vecklade ut en flagga med texten ”Kristian #51”.

– Det var fantastiskt fint av publiken och alla på plats här i Behrn Arena, säger Örebros tränare Niklas Eriksson i C More.

Lindström målskytt

Örebro tog ledningen i första perioden genom Jonathan Andersson, fint framspelad av Robin Kovacs.

Men i mittperioden kvitterade Jesper Frödén och i tredje perioden klev en jubilerande Joakim Lindström fram. I sin 500:e grundseriematch i SHL gjorde han sitt 152:a mål, ett mål som gav

Med nio minuter kvar gjorde sedan Lindströms radarpartner, Oscar Möller, 3–1 för bortalaget.

Går förbi Örebro

Örebro reducerade strax därefter när Robin Kovacs gjorde sitt första mål för klubben.

Skellefteå vann till slut med 4–2 sedan Jesper Frödén snyggt gjort sitt andra mål för kvällen.

Segern, den fjärde i ordningen gör att Skellefteå tar klivet förbi Örebro och upp på sjätte plats i tabellen.

– Vi jobbar stenhårt för varandra, har bra go i laget och kämpar och sliter. Sen spelar vi rejälare. Det har varit bra och det är något att bygga vidare på, säger Joakim Lindström.