En streckstrid för att slippa åttondel.

Då ryckte Rögle i den striden efter lagets tredje raka seger i SHL.

Rögle BK
HV71

Rögle bortabesegrade HV71 med 5–3 på bortais där de nästan tappade en tremålsledning. Halvvägs in i matchen skaffade sig gästerna 3–0 efter Daniel Zaars hårda skott nära blå linjen i spel fem mot fyra.

Då tog HV timeout, en minut och femton sekunder senare kom första reduceringen via Linus Sandin, och sedan strax före mittperiodens slut minskades Rögles ledning på nytt – ett rappt och fint passningsspel där Axel Holmström, som var i stort sett öppet läge, oegoistiskt passade till Juuso Ikonen som reducerade till 3–2.

Men snabbt skiljde det återigen två mål mellan lagen, efter en rörig situation där pucken puttrat vid mållinjen efter ramträff kunde så småningom Röglekaptenen trycka in 4–2, och med knappt två minuter till slutsignal blev det en nätkänning till för de grönvita – Kodie Curran i öppen kasse.

5–3 till Rögle sedan Simon Önerud fastställt slutresultatet i matchens absolut sista sekund.

Efter vinsten har nu fyra poäng ner till HV71 som ligger sjua i SHL, tabellplaceringen som är närmast att ge direktplats till kvartsfinalerna.