Skellefteå utslagna – trots Lindvalls storspel

Publicerad 2018-12-11

Skellefteås Gustaf Lindvall storspelade och räddade 35 av 36 skott i CHL-kvartsfinalen mot Pilsen.

Men det räckte inte.

Pilsen vann matchen med 2–1 efter straffavgörande och gick vidare med 5–4 totalt.

Första kvartsfinalmötet mellan lagen slutade 3–3 efter att Skellefteå hämtat upp ett 0–3-underläge.

Det bjöds inte på lika många mål, utan snarare en målvaktsuppvisning av sällan skådat slag i returmötet i Tjeckien. Åtminstone under matchens första 57 minuter.

Storspel av målvakterna

Robin Alvarez vara nära, Juhamatti Aaltonen likaså.

Även Joakim Lindström och Oscar Möller var ytterst nära att spräcka Dominik Frodls nolla under de två första perioderna. Men den tjeckiske målvakten storspelade i HC Plzens mål, precis som Gustaf Lindvall gjorde för Skellefteå.

Joakim Lindström hittade till slut nätet i den tredje perioden , men glädjen blev kortvarig. Domaren dömde bort målet efter videogranskning då Mathis Olimb stört Frodl i målgården.

”Pelle Lindbergh-manér”

Med fem minuter kvar briljerade Lindvall ytterligare en gång då han fredade sitt mål med en vacker plockhandsräddning.

– Han tar den på Pelle Lindberg-manér, OS i Lake Placid 1980, utbrast Viasats expertkommentator Erik Granqvist.

Men med två och en halv minut kvar att spela hittade Robin Alvarez till slut rätt med ett skott i bortre krysset. Ett mål som såg ut att skicka SAIK till semifinal under ordinarie tid.

Frodl matchhjälte

Men Pilsens amerikanske back Nicholas Jones ville annat och kvitterade med endast 36 sekunder kvar.

Matchen gick till straffläggning och där klev Dominik Frodl som den stora matchvinnaren då han räddade tre raka straffar och tog Pilsen till semifinal. Jonathan Pudas blev Skellefteås enda målskytt under straffläggningen.

– Det var chanser åt båda håll, vi hade våra chanser, konstaterar Skellefteås tränare Tommy Samuelsson i en tv-intervju efter matchen.