Uppdaterad 2014-09-24 | Publicerad 2014-09-23

6-0 i andra perioden.

8-0 i matchen.

Djurgården bjöd på målfest mot Zlin  i Champions Hockey League.

Matchen på Hovet i Champions Hockey League blev försenad på grund av isen. Men fansen – det var bara 871 åskådare på plats – väntade inte förgäves.

Den första perioden var visserligen målfattig. Henrik Eriksson spräckte dock nollan och gav Djurgården ledningen mot Hc Zlin.

Men i den andra lossnade det rejält. Djurgården satte det mesta och Markus Ljungh låg bakom fyra av de sex mål som trillade in i den andra perioden.

”Gick min väg”

Ljung stod själv för två och spelade fram till lika många.

– Det gick min väg den här perioden. Vi var inte alls nöjda med första. Vi ville få upp passningstempot och sätta puckarna på bladet och det tycker jag vi gör. Det är kul att få utdelning, säger han till SVT.

I den sista perioden fortsatte målfesten. Robin Alavarez satte sitt första mål i matchen till 8-0 vilket också blev slutresultatet.

Djurgården ligger nu på andraplats i gruppen och ställs mot ledaren Fribourh-Gotteron i sista omgången. Då krävs seger under ordinarie tid för att Djurgården ska vinna gruppen och ta en direktplats i till åttondelsfinal.

På torsdag möter Djurgården Färjestad hemma i SHL. Då kan ett nyförvärv göra debut för klubben.