Modo bröt dystra sviten – vann mot Mora

Publicerad 2019-12-11

Modo är tillbaka på vinnarspåret efter tre raka förluster.

Hemma mot Mora klev lagets ledande offensiva spelare fram och såg till att Modo vann med 4–3.

Värst var Patrik Karlkvist med fyra poäng.

Tre raka förluster, samtidigt som toppkonkurrenterna hade stått för bra resultat, hade gjort att Örnsköldsviklaget tappat mark i hockeyallsvenskan.

I den efterlängtade segermatchen mot Mora såg det dock någorlunda mörkt ut – åtminstone i en liten stund. Efter att Patrik Karlkvist gett Modo ledningen gjorde bortalaget två snabba mål i mitten av öppningsperioden.

Men i mittperioden tog Modos målfarligaste spelare över. Jonathan Johnson, Henrik Björklund och Adam Tambellini gjorde alla varsitt mål och gav hemmalaget den skjuts framåt som behövdes.

4–3-segern tar Modo upp på tredje plats. Man tar sig förbi Timrå som förlorade med 1–2 mot Tingsryd efter straffar.

Vita Hästen tog en tung skalp hemma mot serietvåan Bik Karlskoga. Fyra obesvarade mål i sista perioden, varav två i numerärt underläge, såg till att laget från Norrköping vann med 4–1.

Almtuna tog andra raka segern. Hemma mot Västervik tog man kommandot i slutet av andra perioden med två mål och vann till slut med 4–1.