Publicerad 2017-04-15

Efter förlusten i premiären.

Ikväll kom Småkronornas första seger i U18-VM.

Laget vann mot Tjeckien med 3–2.

Förra året tog Småkronorna silvret bakom ett suveränt Finland i U18-VM och nu är det svenska laget på jakt efter nya medaljer.

Efter en inledande förlust mot Ryssland studsade Sverige ikväll tillbaka och tog en viktig uddamålsseger mot Tjeckien.

Sverige tog ledningen redan efter drygt tre minuter genom Jacob Peterson och Fabian Zetterlund gav laget en lika fin start på andra perioden när han satte 2–0 direkt.

– Rätt turligt, men skönt att den gick in, säger Zetterlund till förbundet om sitt snygga mål.

Avgjorde i tredje

Tjeckien kom tillbaka i matchen och lyckades kvittera i den tredje perioden.

Då blev David Gustafsson stor matchhjälte med sitt avgörande 3–2-mål.

– Det var lite nerver där faktiskt, det måste jag erkänna, säger Zetterlund om rysaren.

Sverige tog i och med segern sina första poäng i turneringen och är nu med i kampen om de två viktiga topplaceringarna i gruppen om fem lag.

Fyra lag i de två grupperna går vidare till kvartsfinal.

Sverige möter Vitryssland på söndag och USA på tisdag.