Timrå vann stort – hattrick av Dahlén

Uppdaterad 2017-03-09 | Publicerad 2017-03-08

Timrå tog sista chansen.

I en galen målfest vann laget med 8–4 mot Tingsryd.

Talangen Jonathan Dahlén satte tre av målen och assisterade till ytterligare två.

– En extremt konstig match, säger Dahlén till CMore.

Slutspelsserien – där ettan får möta förloraren mellan Mora och Bik Karlskoga – blev jämnare i kväll.

Almtuna slog ettan Västervik och AIK knäckte Pantern.

Och även nollpoängaren Timrå tog chansen att ta sig vidare.

Detta efter en målexplosion mot Tingsryd där hemmalaget redan efter 17 minuter hade ledningen med 4–0.

Taif reducerade två gånger före första pausen, men i den andra perioden gjorde Johan Johnsson och Emil Berglund 5–2 respektive 6–2 och dödade all spänning.

”Måste vinna allt”

Till slut blev det 8–4 efter att Jonathan Dahlén, 19, med 7–3-målet fullbordat ett hattrick.

JVM-spelaren Dahlén, som gjorde 25 mål på 45 matcher i hockeyallsvenskan, blev för en dryg vecka sedan utbytt från draftklubben Ottawa Senators till Vancouver Canucks och denna serie kan vara det sista vi ser av Dahlén i Timrå.

– Det blev en extremt konstig match. Men klart det är skönt att vinna med fyra baljor, säger talangen till CMore.

Timrå är nu trea i tabellen, fyra poäng efter AIK och tre efter Västervik. På fredag väntar just Västervik på bortais.

– Vi måste vinna alla matcher och gå in med samma inställning som i dag. Vi ska ge dem en utmaning – de som ligger i toppen, säger Jonathan Dahlén.