Karlskoga till SHL-kval efter superdrama

Uppdaterad 2017-03-21 | Publicerad 2017-03-20

KARLSKOGA/STOCKHOLM. AIK tog matchen till förlängning efter ett osannolik upphämtning.

Men väl där avgjorde Karlskoga i femte perioden och spelar därmed kval till SHL mot Rögle.

– Man skakar nästan av glädje, säger segerskytten Carl Berglund.

Karlskoga såg ut att ha allt under kontroll i den avgörande kvalmatchen mot AIK. Efter en svängig match hade mål av poängkungen Victor Ejdsell och Simon Mattsson tagit Karlskoga till en 2–0-ledning i början av tredje perioden.

AIK hade därefter väldigt svårt att skapa chanser och nerv i matchen. Men när målskytten Mattsson blev utvisad med dryga tre minuter kvar fick AIK lite tryck i spel sex mot fyra. AIK gjorde dock inget mål förrän efter att Mattsson kommit ut på isen. Då vallade Jonas Almtorp in 1–2 via målvakten Emil Kruses rygg från en position bakom isen.

RÖSTA: Vilket lag vill du se i SHL i
höst?

”Ett jävla flytmål”

Då var det 37 sekunder kvar – och det var inte slut ännu.

Med sju sekunder kvar att spela kastade Mads Larsen in en puck från blålinjen som gick via Karlskoga-backen Jacob Lundegårds ben. Hans första mål för AIK på hela säsongen.

– Härlig forcering av oss. Vi försökte bara chansa och köra så hårt som möjligt och lägga in så mycket puckar som möjligt på mål, säger Jonas Almtorp i Cmore om det otroliga slutet på ordinarie tid.

För Karlskoga var det givetvis tyngre.

– Det sista målet de får är ett jävla flytmål, men vi ska in och avgöra det här nu, säger Henrik Larsson.

Men avgörandet dröjde. Den fjärde perioden blev mållös trots flera chanser till båda lagen.

”Det är fantastiskt”

Men så i femte perioden bröt hemmalaget ner AIK med två powerplay. Utdelningen kom dock inte där utan först när klockan tickat upp på 6,59 av femte akten. Daniel Wessner hittade till Carl Berglund som satte 3–2 med ett handledsskott.

– Otroligt skönt, en sjuk känsla när man hör klinget och ser att den ligger i nät. Man skakar nästan av glädje, säger Berglund.

Nu väntar en bäst av sju-serie mot Rögle om en plats i SHL. En serie som Karlskoga aldrig spelat.

– Vi har ett krig kvar här, ett krig kvar att göra, säger lagkaptenen Daniel Wessner som nu kan avsluta karriären med att spela upp Karlskoga i SHL.

– Det är något jag drömt om i elva, tolv säsonger, säger han.

Rögle–Karlskoga avgörs i bäst av sju matcher. Första matchen spelas i Ängelholm torsdag 19.15.