Tedenby och Petersson glänste i HV:s 4–1-seger

HV71 vann tungviktsmötet mot Frölunda.

I kväll var det dock inte den omtalade superfemman som avgjorde – utan HV:s heta supertalanger.

Fyra av fem spelare i HV:s fruktade förstafemma fanns med i toppen av poängligan inför kvällens omgång. Jukka Voutilainen, Johan Davidsson och David Petrasek gjorde poäng även i kväll, men superfemman överglänstes faktiskt av två 19-åringar.

Petersson missade straff

Frölunda hade matchen igenom väldigt svårt att få stopp på forwardsduon André Petersson och Mattias Tedenby. De gjorde varsitt mål – Tedenby gjorde 3–0, Peterson 4–1 – och bjöd på en rad läckra dragningar.

Tedenby fixade till exempel en straff i tredje perioden, när han grundlurade Frölundas Janne Niskala. Peterson missade straffen, men tog revansch genom att göra mål bara två minuter senare. Det målet, till 4–1, blev matchens sista.