Tredje raka för succélaget Washington

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-10-08

Men hyllade Nicklas Bäckström blev poänglös

Succén fortsätter för Washington i NHL. Bortasegern över New York Islanders med 2–1 på måndagskvällen svensk tid var Capitals tredje raka seger – den bästa starten i NHL på fem år.

För första gången blev dock rookien Nicklas Bäckström poänglös. Men tränaren Glen Hanlon är nöjd över vad svensken presterat.

– Jag är imponerad över av Bäckström åstadkommit hittills. Han är en mycket klok kille, han gör inte de där iögonenfallande sakerna, som Ovetjkin, sa Washington-tränaren efter kvällens match, enligt Dagens Nyheters nätupplaga.

Poäng gjorde däremot kedjekompisen och ”pappan” Michael Nylander, som fick en assist vid segermålet som gjordes av Brooks Laich efter knappt åtta minuter av tredje perioden. Och ”Nyllet” är nöjd med inledningen.

– Vi ska inte klaga på de inledande matcherna. Det jag tycker är speciellt kul är att vi spelar som ett lag, alla offrar sig.

Islanders tog ledningen genom Richard Park i första perioden och Viktor Kozlov kvitterade för Washington i andra perioden. Capitals store spelare var dock målvakten Olie Kolzig. Han gjorde en ny stormatch och motade 30 skott. Hans lagkamrater mäktade bara med att skjuta tolv skott på mål, men effektiviteten gjorde att laget vann ändå.

Nu får rookien Bäckström och veteranen Nylander vila till på lördag, då det är dags för ett bortamöte mot New York Rangers i Madison Square Garden.

Ottawa har börjat ännu starkare. På måndagskvällen tog laget sin fjärde raka seger, 4–2 över New Jersey hemma. Daniel Alfredsson gjorde det sista målet och hade dessutom två assist. Totalt har ”Alfie” gjort åtta poäng.