Shinnimin fördubblade sin målskörd i Växjö

Publicerad 2018-12-28

Det händelserika ishockeyåret 2018 i Växjö avslutades med ett sprakande målfyrverkeri signerat Brendan Shinnimin.

Kanadensaren, som tidigare under säsongen gjort tre mål på 23 matcher, var på bästa spelhumör och gjorde ett hattrick när Mora besegrades med 5–2.

Att åka till en arena där nio gästande lag i rad förlorat och möta ett lag man aldrig någonsin tagit en SHL-poäng mot låter som en på förhand tuff uppgift. Just den utmaningen hade Mora att ta sig an när laget gjorde säsongens andra resa till Växjö.

Moras målvakt, 20-årige Isak Wallin, fick i genomsnitt ett skott i minuten emot sig under den inledande perioden. Wallin gjorde det bra och var sitt lags bäste spelare i perioden men vid tre av tillfällena kunde han bara maktlös se på när motståndarna målade. Brendan Shinnimin gjorde två snabba mål och Växjös tredje fullträff kom efter en styrning av Pontus Netterberg.

Mora sköt bara tre skott på mål under de inledande 20 minuterna men fick å andra sidan bra utdelning då ett av dem gick i mål. Nyförvärvet, tjeckiske forwarden Matej Stransky, presenterade sig på bästa sätt genom att göra mål redan i debuten.

Hattrickhjälte

Några minuter efter första paus var det dags igen för Brendan Shinnimin. Kanadensaren briljerade åter när läget nära mål dök upp och gjorde 4–1, sitt andra mål för kvällen i powerplay. Hemmalagets dominans var fortsatt stor men målvakten Isak Wallin stred tappert vidare och stod för flera räddningar av hög klass.

Den tredje perioden blev en avslagen historia och spänningen uteblev för de 5 095 åskådarna på läktarna. Visserligen reducerade Moras Andrew Rowe, men bara minuter senare prickade Lauri Tukonen in femman för Växjö.

Tio raka segrar på hemmais är ny rekordsvit i SHL-sammanhang för Växjö. Mora förlorade för nionde gången i rad på bortais och huserar alltjämt under kvalstrecket i tabellen.