Skåne vinner TV-pucken 2017

Publicerad 2017-11-05

Klassiska tv-puckshögen.

Finalen bjöd på stor dramatik.

Till slut var det Skåne-spelarna som fick kasta sig i den berömda TV-puckshögen efter ett sent avgörande till 5–4.

Det var Skånes första seger i turneringen på 28 år.

– Helt underbart, jag kan inte beskriva det med ord, säger Oskar Magnusson i SVT.

Det var en sevärd och svängig final mellan Ångermanland och Skåne i årets TV-pucken.

Skåne skaffade sig en 2–0-ledning drygt halvvägs in i den första perioden efter mål av Kalle Bartholdsson och Linus Jönsson.

En storspelande Hugo Styf drog sedan till med ett riktigt pangskott när han fixade en reducering i powerplay strax senare.

Skåne gick till pausvila med en 3–1-ledning – men den andra perioden bjöd på stor dramatik.

Många mål i andra perioden

Ångermanlands Wictor Åhström blev tvåmålskytt när han fixade både 3–4 och 4–4.

När matchen såg ut att gå till förlängning klev Skånes Anton Olsson fram och avgjorde med knappt tre minuter kvar av.

Skånes vinst i TV-pucken är den första sedan 1989.

Lagets Oskar Magnusson utsågs till TV-puckens mest värdefulla spelare och han var minst sagt nöjd efter segern.

– Helt underbart, jag kan inte beskriva det med ord. Jag var jäkligt nervös de sista minuterna, säger han i SVT.

Stockholm Syd vann bronsmatchen mot Östergötland med 2–1.