Luleå vann rivalmötet – Färjestad vände 0–3 till 4–3

Bara dagar kvar till SHL-premiären.

Då genrepade sex av lagen.

Vinnare: Luleå, Karlskrona och Färjestad.

I Coop Norrbotten Arena möttes rivalerna Luleå och Skellefteå inför 2 221 åskådare.

Det kom mest kom att handla om målvakterna Joel Lassinantti i Luleå och Gustaf Lindvall (förstekeepern Joni Ortio satt på bänken) i Skellefteå.

I en fartfylld match räddade de två allting under 55 minuter. Men med 5.01 sprack Lindvalls nolla.

Luleå kom i en två mot en-kontring och nyförvärvet Joey Hishon serverade en backhandspassning till Johan Harju som enkelt rakade in pucken. 1–0 höll sig matchtiden ut.

Luleå meddelade innan nedsläpp att laget förlängt kontrakten för bröderna Petter och Einar Emanuelsson i ytterligare tre säsonger.

I seriespelet möts de två norrlagen inte förrän den 21 november i Luleå och den 23 november i Skellefteå.

Luleå inleder SHL-spelet mot Örebro hemma på lördag och Skellefteå möter Karlskrona borta på tisdag.

Just Karlskrona vann mot Rögle i sitt genrep – 5–3.

Matchen spelades i Jössarinken i Mörrum (813 åskådare) och ett effektivt KHK gick upp till 3–1 i den första perioden och 4–1 efter två.

Men Rögle lyfte sig i tredje och reducerade två gånger om. Och med dryga minuten kvar lämnade målvakten Ville Kolppanen kassen och skåningarna satsade på en kvittering, men då satte Karlskrona 5–3 i tomt mål.

Karlskronas målskyttar: Joel Kellman, Joachim Rohdin, Konstantin Komarek, Matias Guter och Emil Lundberg. Rögles diton: Filip Karlsson, Sebastian Collberg och Ted Brithén.

Djurgården imponerade – till att börja med – i sitt genrep på Hovet mot Färjestad.

Efter 1–0 (Jonathan Davidsson) i den första perioden rivstartade Dif den andra – och Mikael Ahlén satte 2–0 efter 1.13 och Andreas Engqvist 3–0 efter 2.44.

Där och då såg det avgjort ut.

Men Färjestad reste sig och reducerade i slutet av andra (Michael Lindqvist). I tredje gjorde sedan Marcus Nilsson 2–3 i powerplay och Jesse Virtanen kvitterade till 3–3 och ordnade en förlängning.

Där fullbordade Sebastian Erixon FBK:s vändning med sitt 4–3-mål.

Djurgården möter HV71 borta i premiären på lördag och Färjestad möter Linköping hemma samma dag.