Skellefteå föll när publiken svek

Publicerad 2019-03-25

Fullsatt på Hovet senast, men i Skellefteå svek publiken.

När Djurgården kvitterade kvartsfinalserien med en 6–3-seger gapade nästan tusen stolar tomma.

– Det tänkte jag inte ens på, säger Mathis Olimb.

Tätt och målsnålt senast.

Men i kväll var det rena vilda västen mellan Skellefteå–Djurgården.

Stockholmarna, som föll i första mötet, fick en drömstart när Emil Bemström sköt ledningspucken i spel fem mot fyra.

Och kort senare, när Djurgården spelade i numerärt underläge, svarade Skellefteå för en jättegroda när målvakten Mantas Armalis skulle stoppa en puck.

Det slutade med öppet mål för Sebastian Strandberg och 0–2.

Målfest

Men sedan stod det plötsligt 2–2 på tavlan efter dubbla powerplay-mål av Oscar Möller, innan Daniel Brodin hittade en minimal lucka och gav Djurgården ledningen på nytt.

Men många i Västerbotten valde att stanna hemma och fick inte uppleva målfesten live.

När Djurgården fyllde Hovet till sista stolsrad senast kom ”bara” 4 831 åskådare på löningsdagen till Skellefteå Kraft Arena som slukar 5 801.

– Det tänkte jag inte ens på. De som var här skapade bra liv och gav oss det stödet vi behöver. Publiken ska ha all kredd, säger Mathis Olimb.

Avgjorde i slutet

Skellefteå bytte målvakt inför den andra perioden, men inbytte Gustaf Lindvall fick ingen rolig start.

Petter Wirtanen skrinnade in på mål från högerkanten och satte 4–2 med ett vasst handledsskott.

I tredje perioden reducerade Olimb med sitt första på sedan 17 november (!) och skakade rejäl nerv i matchen.

Men Olle Alsing avgjorde i slutminuterna efter att ha serverats öppet mål av Dick Axelsson, innan Mattias Guter fastställde slutresultatet 6–3 i öppen kasse.