Skräckkväll för ’Monstret’ – Skellefteå vann stort

Uppdaterad 2018-12-20 | Publicerad 2018-12-19

Jonas Gustavsson var för ovanlighetens skull högst mänsklig och Skellefteå kunde vinna med 6–2 efter att Linköpingsmålvakten bjudit på en rad tidiga julklappar.

Hemmalagets tredjekedja svarade för tre av målen.

Efter tre raka förluster före landslagsuppehållet var Skellefteå rejält laddat när pucken släpptes.

Matchstarterna har ofta varit lagets akilleshäl under hösten, nu kom man ut starkt direkt.

Blixtstarten gav också utdelning i form av två mål innan matchuret tickat fram fem minuter.

På samma sätt inledde Skellefteå även den andra perioden och efter ytterligare ett par generösa bjudningar från Linköpingsmålvaktens sida stod det hux flux 4-0 till hemmalaget.

Gustavsson satte sig

Skellefteås målskytte inleddes av Oscar Möller med ett direktskott mellan benen på Jonas Gustavsson. Sedan tog tredjekedjan över målfabrikationen.

Vid både 2–0 och 3–0 var det Adam Pettersson som stod för förarbetet och Robin Alvarez som gjorde målen. Först efter en utflykt av målvakten Gustavsson så att Alvarez enkelt kunde lyfta in pucken i öppet mål, sedan kunde samme hemmaspelare slå in sin egen retur efter att ha gått köksvägen och överlistat Linköpingsmålvakten.

Adam Pettersson fick sin belöning i form av ett mål mitt i mittenperioden när han med skridskorna styrde in en passning från tredjekedjans lysande tredjelänk, Bud Holloway.

Efter 4–0 gick Jonas Gustavsson och satte sig.
Det gjorde Skellefteå också.

Helt plötsligt tappade laget all skärpa och bjöd sina gäster på ett par glittriga julpaket i form av jättemissar.

Lindström punkterade

Eddie Larsson kunde enkelt slalomåka och sedan passa till en helt bortglömd medspelare vid bortre stolpen. Nikola Pasics allra första SHL-mål betydde 4–1 och strax efteråt kunde Linköpings 18-åring assistera Joe Whitney till 4–2.

Plötsligt var Skellefteå i gungning men en ny blixtstart i den tredje perioden gav 5–2 direkt genom Joakim Lindström. Det målet punkterade matchen.

Linköping saknade en rad spelare, bland annat sin bästa målskytt Nick Sörensen, men hade i stället fått tillbaka Broc Little efter ett långt skadeuppehåll.

Men Little var blek och när han behövdes som bäst drog amerikanen på sig några onödiga utvisningar.