Stjärnvärvningen imponerade när Växjö slog jumbon

Publicerad 2019-02-21

Steeg för steeg.

Växjö börjar växla upp inför slutspelet. Mot Timrå blev det seger med hela 5–1 på bortaplan.

Stjärnförvärvet Kris Versteeg stod för ett mål och en assist i segern.

Växjö har smugit med, strax bakom topp 6-lagen, under hela säsongen.

När det nu börjar närma sig slutspel har laget växlat upp – såväl utanför som på isen.

Prestigevärvningen Kris Versteeg, med över 600 NHL-matcher, värvades in – och mot jumbon Timrå visade han sin klass.

I den andra perioden, vid ställningen 0–1, satte Versteeg bortalagets andra mål innan han spelade fram Brendan Shinnimin till 0–4.

Snittar över en poäng per match

Därmed har Versteeg nu svarat för fem poäng (2+3) på fyra matcher för de regerande svenska mästarna.

– Det är bra. Vi spelar rakt och skickar puckarna på mål. Mycket bra, säger tränaren Sam Hallam till C More efter segern och får medhåll av Joel Persson, som svarade för ett mål.

– Tre poäng, en dag på jobbet. Det känns skönt, säger han.

För Timrå går det tyngre. Laget har – efter nio raka förluster – tappat all kontakt med lagen ovanför kvalstrecket och hemmapubliken började lämna arenan vid ställningen 0–4 i slutet av den andra perioden.

Matchen slutade till slut med Växjö-vinst, 5–1. Därmed kliver smålänningarna upp på sjätte plats i SHL med Timrå ser ut att få börja förbereda sig för kvalspel för at hänga kvar.